قیمت تیرآهن در بازار مصالح ساختمانی

قیمت تیرآهن در بازار مصالح ساختمانی

هر شاخه تیرآهن 12 به قیمت 1 میلیون و 750 هزار تومان در بازار مصالح ساختمانی به فروش می‌رسد.

هر شاخه تیرآهن 12 به قیمت 1 میلیون و 750 هزار تومان در بازار مصالح ساختمانی به فروش می‌رسد.

در روزهای اخیر شاهد نوساناتی بساری در بازار آهن آلات بوده ایم به همین خاطر قیمت نهاده های آهنی از جمله تیرآهن و میلگرد در روزهای اخیر دچار تغییرات قیمتی شده اند.

سایز تیرآهن وزن (کیلوگرم) قیمت (تومان)
تیرآهن 12 122 1.750.000
تیرآهن 14 155 2.040.000
تیرآهن 16 195 2.590.000
تیرآهن 18 225 3.000.000
تیرآهن 20 276 3.590.000
تیرآهن 22 315 4.210.000
تیرآهن 24 369 5.100.000
تیرآهن 27 434 6.210.000
تیرآهن 30 500 7.570.000

منبع خبری :  ساختمان آنلاین

بتن مسلح چیست؟

بتن مسلح چیست؟

بتن مسلح چیست؟ | مهندسین مشاور خشت طلایی

هنگامی که پروژه‌های عظیم و بزرگی مانند ساختمان سازی، سد سازی، پل سازی و … دارید که در آنها از بتن استفاده شده است، تشخیص استفاده از نوع میلگرد یا شبکه‎های مش میلگردی برای مقاوم سازی سازه بسیار مهم است.

از روش‎های متداول در ساخت و ساز، استفاده از شبکه‎های مش میلگردی است که مزایای زیادی دارد. در شبکه‎های مش میلگرد، میلگرد‎ها به صورت طولی و عرضی با زاویه‎ی قائم قرار گرفته و سپس نقطه‎های تقاطع به یکدیگر جوش داده می‌شوند.

انواع میلگرد مانند میلگرد سایز 14، میلگرد سایز 16، میلگرد ساده و آجدار و … در ساختمان سازی کاربرد دارد. برای خرید میلگرد آجدار و سایر میلگرد‎ها، داشتن اطلاعات پایه در مورد میلگرد‎ها مانند تنش تسلیم، مقاومت کششی، اسپیسر میلگرد و … ضروری است.

بدون داشتن استحکام کششی که به واسطه‎ی میلگرد، سیم مش یا فولاد تقویت کننده بتن ایجاد می‌شود، بتن به طور صحیح نمی‎ایستد و ترک می‌خورد. هنگام ارزیابی پروژه خود، باید مشخص کنید که آیا با یک راهرو، استخر شنا، یک پاسیو یا دیوار حائل و … رو به رو هستید تا بتوانید برای انتخاب بهترین تقویت کننده‌ی بتن تصمیم‌گیری کنید.

جهت جلوگیری از ترک خوردن بتن، انتخاب بهترین تقویت‌کننده‌ی بتن اهمیت بالایی دارد که در کم کردن هزینه‌های اجرای پروژه‎ها، تاثیر‎گذار می‌باشد. لازم است این تشخیص توسط افرادی که در این زمینه دارای مهارت و تخصص هستند، انجام گیرد.

شبکه‎های میلگردی مش از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. جوش‌های نقطه‌ای در این شبکه‎ها سبب مقاومت بالای آنها می‌شود و همچنین حمل و نقل آنها آسان بوده و هزینه‎های نصب آنها کم است.

میزان بودجه‌ای که برای هر پروژه تخصیص داده می‌شود در نوع انتخاب میلگرد و یا شبکه‎های میلگردی مش تاثیر‌گذار است. بتن به عنوان یک ماده ساختمانی بسیار محبوب است و مصرف آن در پروژه‎های ساختمانی روز به روز در حال افزایش است.

از ترکیب آب، سیمان، ماسه، شن و بعضى مواد مضاف و افزودنى دیگر بتن به دست می‌آید. هر کدام از این مواد باید با مقدار مشخص و معینی با یکدیگر مخلوط شوند. عملیات ترکیب بتن به وسیله‌ی دستگاه بتن ساز انجام می‌گیرد.

برای مسلح کردن بتن، از میلگرد‎های تقویتی و میله‎های فولادی استفاده می‌شود تا مقامت کششی و انعطاف‎پذیری بتن افزایش یابد. بدون تقویت بتن، ساخت انواع سازه‎های بتنی و ساخت و ساز‎ها امکان‌پذیر نیست. بتن به تنهایی قوی نیست، از این رو استفاده از میلگرد و یا شبکه‎های میلگردی مش در بتن، ضروری است.

دلایل استفاده از بتن در ساخت و سازها

دلایل استفاده از بتن گسترده است. بتن در برابر آب و آتش مقاومت خوبی دارد. از این رو از بتن برای ساخت دیوار‌ها و انواع سازه‌ها استفاده می‌شود.

در صورتی که هیچ تقویت کننده‌ی فولادی برای بتن وجود نداشته باشد، موجب شکسته شدن و ترک بتن می‌شود.
از مزیت‌های بتن مسلح این است که عناصر یا بخش‌های ساختمانی را می‌توان خارج از ساختمان ساخت و سپس به محل ساخت و ساز منتقل کرد.

بتن مسلح تحمل بار خوبی دارد و از رایج‌ترین مصالحی است که در ساخت و سازها به کار می‌رود. هنگامی که بتن سخت می‌شود، چسبندگی بالایی با میلگرد پیدا می‌کند که این میزان از چسبندگی باعث می‌شود که میلگرد و بتن در اثر تحمل وزن تغییر شکل دهند. علاوه بر این، در بتن و میلگرد در اثر تغییرات درجه حرارت، لغزشی ایجاد نمی‌شود.

افزایش مقاومت کششی بتن مسلح و افزایش دوام بتن از مهمترین دلایل استفاده از میلگرد در بتن مسلح است. از آن جا که هر‌گونه آلودگی در سطح میلگرد باعث درگیری بین بتن و میلگرد می‌شود و میزان اصطکاک را کم می‌کند، لازم است میلگرد‎هایی که برای سازه‌های اجرایی و پروژه‎ ها استفاده می‌شود تمیز، نو و عاری از هرگونه ذرات و گرد و غبار باشد.

نکته‌ای که لازم است حتما به آن توجه شود، سطح مقطع میلگرد است که نباید سطح مقطع میلگرد‎ها به دلیل زنگ‌زدگی ضعیف شده باشد.

نکاتی برای استفاده از میلگردهای زنگ زده

از میلگرد‌هایی که سطح مقطع آنها دچار زنگ‌زدگی خفیف شده است بنابر رعایت شرایط خاص، می‌توان در پرو‌ژه‌های ساخت و ساز استفاده کرد:

1- زنگ‌زدگی سطح مقطع میلگرد با استفاده از برس یا ماسه شنی به طور کامل پاک شده باشد.
2- پس از زنگ‌زدایی، قطر میلگرد حداکثر 5/0 کاهش پیدا کند.

چه میلگردهایی در بتن استفاده می شوند

میلگرد‎هایی که در بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند از دو نوع ساده و آجدار هستند. برای آگاهی از قیمت میلگرد ساده و سایر میلگرد‎ها با سایز و اندازه‎های مختلف می‌توانید از بنگاه‌های معتبر و کارخانه‌ها استعلام بگیرید.

برای ساخت میلگرد‌هایی که در بتن مسلح به کار می‌رود، از دو نوع فولاد استفاده می‌شود که عبارتند از فولاد نرم و فولاد با تنش جاری.

برای تولید میلگرد اکثرا از روش نورد گرم استفاده می‌شود. برای تولید میلگرد آجدار با تنش جاری بالا از روش نورد گرم و روش پیچش و کشش استفاده می‌شود.

پوشش بتن روی میلگرد‎ها (حداقل فاصله‌ای بین رویه‌ی میلگرد‌ها اعم از طولی یا عرضی تا نزدیک‌ترین سطح آزاد بتن) سبب حفاظت میلگرد در برابر آتش سوزی و خوردگی می‌شود. چنانچه آتش سوزی زیاد نباشد، تنها سطح سازه‎های بتنی دچار آسیب می‌شود و برای مقاومت و ظرفیت باربری سازه مشکلی به وجود نمی‎آورد.

بررسی تاثیرات وضعیت محیطی بر روی بتن و میلگردها

وضعیت محیطی متفاوت، ضخامت پوشش بتن روی میلگرد‎ها را تحت شعاع قرار می‌دهد. در وضعیت محیطی ملایم که عبارتست از وضعیتی که در آن هیچ گونه رطوبت، خشک شدن، یخ زدگی و … وجود نداشته باشد.

در وضعیت محیطی متوسط، بتن مسلح در معرض رطوبت قرار می‌گیرد و چنانچه وضعیت محیطی شدید باشد، بتن در معرض مواد خورنده، گاز‌ها، رطوبت و … قرار می‌گیرد.

همچنین برای افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله باید از میلگرد آجدار استفاده شود. در بتن مسلح، از میلگرد برای افزایش کشش و از بتن برای تحمل فشار استفاده می‌شود. بهتر است برای خرید میلگرد با توجه به قیمت میلگرد به روز، تصمیم‌گیری و اقدام به خرید کنید.

در طول ساخت و ساز، میلگرد‌ها با هم گره خورده تا یک قفس ایجاد کنند. این میلگرد‌ها دارای گره‎ هایی است که اجازه می‎دهند تا به طور ایمن با بتن ارتباط داشته باشند. به طور معمول، در میلگرد‎ها از فولاد استفاده می‌شود که این مانع از ایجاد ترک شده و همچنین آب برای میلگردها زنگ‌ زدگی ایجاد نمی‌کند.

در بین مصالح ساختمانی، بتن مسلح یک ماده مقرون به صرفه است و جای تعجب نیست که چرا آنقدر محبوب است. بتن مسلح، مقاومت نسبتا بالایی دارد و برای ساخت ساختمان ‎‎های مرتفع، پل ‎ها، سیلو‎ها و … به کار می‌رود.

عنوان خبری : بتن مسلح چیست؟

منبع خبری : اخبار ساختمان

صنعتی‌سازی ساختمان فراموش شده است

صنعتی‌سازی ساختمان فراموش شده است

صنعتی‌سازی ساختمان فراموش شده است | مهندسین مشاور خشت طلایی

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر صنعتی سازی ساختمان در کشور فراموش شده و به کمتر از پنج درصد ساخت و سازها رسیده است.

محمود محمودزاده در پیامی به ششمین همایش ملی فناوری های نوین صنعت ساختمان در مشهد افزود: با توجه به مطالعات و تحقیقات انجام گرفته، کشور ایران در نسل سوم ساخت مسکن قرار دارد، در حالی که دنیا در نسل ششم این صنعت بوده و در حال پیشروی به سوی نسل هفتم است.

وی ادامه داد: صنعتی سازی ساختمان در کشور باید به ۴۰ درصد برسد زیرا با صنعتی سازی هم می‌توان کیفیت ساخت و سازها را افزایش و هم قیمت تمام شده مسکن را کاهش داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در خصوص صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین ساختمان در ساخت و سازها، بازنگری مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان سال ۱۳۹۲ با عنوان “طرح اجرای صنعتی ساختمان” در مرحله پایانی است و به زودی ابلاغ می‌شود.

وی افزود: همچنین در طرح اقدام ملی مسکن تاکید بسیار بر استفاده از روشهای صنعتی سازی، استفاده از مصالح نوین ساختمانی در طرحهای با مقیاس بزرگ و استفاده از طراحی بهینه در فضاهای استاندارد برای هر واحد مسکونی به منظور افزایش تولید در هر بخش با هدف کاهش پرت مصالح ساختمانی و افزایش بهره وری و کاهش مصرف انرژی در ساختمانها شده است.

محمودزاده ادامه داد: در این طرح همچنین بر طراحی بهینه معماری ساختمان، طراحی تاسیسات و برق براساس اصلاح الگوی مصرف انرژی و استفاده بهینه از نور خورشید و طرحهای نوین تولید انرژی در محل مانند پنل‌های خورشیدی و همچنین تولید برق و تامین گرمایش و سرمایش در محل تاکید شده است.

وی گفت: در آغاز قرن چهاردهم هجری شمسی قرار داریم و امروز بحث گسترش فرهنگ صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین صنعت ساخت یکی از ضروری ترین مباحث علمی و تخصصی در رشد و توسعه کشور به شمار می‌رود.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با توجه به نقش اقدامات تحقیقاتی و پژوهشی در ریشه یابی و شناسایی مشکلات صنعت ساختمان و ارایه راهکارهای اجرایی مبتنی بر یافته‌های علمی از طریق ایجاد ارتباط بین صنعت و جامعه علمی کشور، دبیرخانه فناوریهای نوین صنعت ساختمان در قطب فناوریهای نوین کشور و استان خراسان رضوی متولی رصد و پیگیری آسیبها و مشکلات و موانع اجرایی با موضوع صنعتی سازی و استفاده از تکنولوژی و فناوریهای نوین در صنعت ساخت و ارایه راهکارهای اجرایی مناسب برای رشد و توسعه صنعت ساخت و ساز شده است.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود دبیرخانه همایش ملی فناوریهای نوین صنعت ساخت از طریق انجام فعالیتهای مطالعاتی، تحقیقاتی و پژوهشی و همکاری با مراکز دانشگاهی و انجمن های علمی و صنفی، کارخانجات و تولیدکنندگان مصالح ساختمان، مشاوران، پیمانکاران و بهره مندان زمینهای صنعتی، صنعتی سازی و رشد و توسعه نوین صنعت ساخت و ساز را فراهم سازد.

محمودزاده گفت: برگزاری همایش‌های ملی با موضوعات تخصصی فرصتی برای ارایه و معرفی دستاوردهای علمی مطالعات و تحقیقات انجام شده و محفلی برای تبادل نظر و اطلاعات بین دست اندرکاران صنعت ساختمان است.

وی افزود: دبیرخانه فناوریهای نوین صنعت ساختمان با توجه به نیاز روز علاقه مندان و فرهنگ سازی برای دست اندرکاران، سازندگان و بهره برداران صنعت ساختمان، ششمین همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان را با چهار محور اصلی انرژی، محیط زیست، صنعتی سازی، ایمنی و ساخت برگزار کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: می‌بایست رویکردهای مورد نظر وزارت راه و شهرسازی در قالب طرح اقدام ملی مسکن، افزایش کیفیت ساخت و سازها، بهره وری اقتصادی، حفظ محیط زیست، کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گرفته و راهکارهای لازم توسط اساتید و شرکت کنندگان برای بهبود شرایط موجود ارایه شود.

ششمین همایش ملی فناوریهای نوین صنعت ساختمان در قالب ارتباط ویدیوکنفرانسی تا چهارشنبه هفته جاری ادامه دارد.

عنوان خبری : صنعتی‌سازی ساختمان فراموش شده است

منبع خبر  : ساختمان آنلاین

تغییرات جدید در اخذ مجوزهای ساخت‌وساز

تغییرات جدید در اخذ مجوزهای ساخت‌وساز

تغییرات جدید در اخذ مجوزهای ساخت‌وساز | مهندسین مشاور خشت طلایی

‌معاون عمرانی استاندار یزد گفت: آیین نامه اجرایی ایجاد بستر یکپارچه ‌ارائه خدمات مرتبط با اخذ مجوز ساخت و ساز به تصویب هیئت وزیران رسیده و ابلاغ شده است.

«محسن صادقیان» در این رابطه تصریح کرد: با تصویب هیات وزیران، آیین اجرایی مذکور در راستای ارتقای جایگاه ایران در شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز و تسهیل فرآیندها در این زمینه و نیز با هدف حذف مراجعه حضوری متقاضیان، دریافت مجوز ساخت به مراجع متعدد، آیین نامه اجرایی نحوه ایجاد بستر یکپارچه،‌ ارائه خدمات مرتبط با اخذ مجوز ساخت و ساز در کشور و تسهیل فرآیندهای مربوطه ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: در این آیین نامه آمده است ‌همه دستگاه ها مکلفند در پایان هر سال، پوشه الکترونیکی نقشه یو تی ام (UTM) طرح‌ها و حریم های مصوب خود را که در طرح‌های توسعه شهری و روستایی اعمال نشده است، از جمله حریم خطوط لوله انتقال گاز، آب و برق، حریم مسیرهای شبکه تار نوری، حریم فرودگاه، حریم راه ها و راه آهن، حریم بناهای تاریخی، حریم حفاظتی – امنیتی ‌را به دبیرخانه کمیسیون ماده (۵) قانون تأسیس شورایعالی شهرسازی و معماری ایران و دبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران و همچنین برای انعکاس در نقشه شهری به شهرداری مربوط اعلام نمایند تا ملاک عمل شهرداری ها و دهیاری ها قرار گیرد.

صادقیان افزود: همچنین وزارت کشور موظف است با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حداکثر ظرف ۶ ماه نسبت به راه اندازی سامانه مدیریت ساخت و ساز اقدام نماید.

معاون استاندار گفت: صدور پروانه ساختمانی پس از دریافت شناسه یکتا که توسط این سامانه اختصاص داده خواهد شد، انجام می ‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این آیین نامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز موظف شد امکان «استعلامات برخط صدور پروانه ساختمانی» و همگام سازی خروجی سامانه های مذکور را حداکثر ظرف ۶ ماه پس از ابلاغ این آیین نامه فراهم ‌کند و در اختیار وزارت کشور قرار دهد.

معاون استاندار ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دستگاه های اجرایی مشمول استعلام در زمینه صدور پروانه ساختمانی موظفند ظرف شش ماه از ابلاغ این آیین نامه، امکان دسترسی ایجاد سامانه برخط در زمینه صدور پروانه ساختمانی را برای شهرداری‌ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی فراهم کنند.

‌وی افزود: در آیین نامه مذکور شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی موظف هستند، ‌همه فرآیندهای دریافت وجوه و عوارض قانونی خود را به گونه ای اصلاح کنند که تمامی پرداخت ها به صورت خودکار و الکترونیک انجام شود.

صادقیان در پایان خاطرنشان کرد: سازمان تامین اجتماعی نیز موظف است حداکثر در مدت ۶ ماه پس از ابلاغ این آیین نامه، نسبت به راه اندازز سامانه پرداخت الکترونیکی برخط حق بیمه کارگران ساختمانی مندرج در «قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی»، اقدام ‌کند.

عنوان خبری : تغییرات جدید در اخذ مجوزهای ساخت‌وساز

منبع خبری : ساختمان آنلاین

افزایش عوارض ساخت‌وساز

افزایش عوارض ساخت‌وساز

افزایش عوارض ساخت‌وساز | مهندسین مشاور خشت طلایی

برآوردها از سند دخل و خرج پایتخت در سال آینده نشان می‌دهد، مدیران شهری کسب درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی را از بخش عوارض ساخت و ساز پیش‌بینی کرده‌اند، رقمی که نسبت به بودجه مصوب امسال چیزی در حدود ۷۰ درصد رشد دارد.

شهرداری تهران در لایحه پیشنهادی خود برای بودجه ۱۴۰۰، نگاه ویژه‌ای به درآمدهای حاصل از عوارض یا همان شارژ شهری کرده است. برآوردها از سند دخل و خرج پایتخت در سال آینده نشان می‌دهد، مدیران شهری کسب درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی را از بخش عوارض ساخت و ساز پیش‌بینی کرده‌اند، رقمی که نسبت به بودجه مصوب امسال چیزی در حدود ۷۰ درصد رشد دارد. درواقع شهرداری برای عوارض ساختمانی ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، تراکم ۱۱ هزار میلیارد تومان و تغییر کاربری بهینه معادل ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته‌ است.

این در شرایطی است که بسیاری از ناظران شهری بر این باورند که مدیران شهری نگاه خوشبینانه‌ای نسبت به روند ساخت و ساز در تهران دارند و بر همین اساس این اعداد و ارقام را در بودجه گنجانده‌اند؛ چرا که به عقیده آنان پروانه‌های صادر شده در سال ۱۳۹۸ به تعداد ۹۴۰۰، کاهش ۱۵ درصدی نسبت به پروانه‌های ساختمانی سال ۱۳۹۷دارد.

از طرف دیگر تعداد پروانه‌های صادر شده در ۱۰ ماه سال ۱۳۹۹، پنج هزار و ۵۰۰ بوده که آن‌هم نسبت به ۹ هزار و ۴۰۰ پروانه سال ۱۳۹۸ کاهش ۳۰ درصدی داشته است. آنان پیش‌بینی کرده‌اند که برآورد پروانه‌های صادر شده در سال ۱۴۰۰ با توجه به روند گذشته، رکود ساخت‌ و ساز و سال انتخابات، در خوش‌بینانه‌ترین حالت همان عدد ۶ هزار و ۵۰۰ خواهد بود.

با این حال اما؛ مدیران شهری شرایط خوبی را برای بخش مسکن متصور هستند، پیشترعبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از تحقق ۷۰ درصدی درآمدهای حوزه شهرسازی باتوجه به شرایط کرونا خبر داده بود. اما تفاوت عمده و البته آن چیزی که بیش از همه مدیران شهری از آن درباره بودجه ۱۴۰۰ صحبت می‌کنند، دریافت عوارض از کسانی است که درآمد بیشتری از بخش ساخت و ساز دارند و با افزایش قیمت مسکن، سود زیادی نصیبشان می‌شود.

آنطور که گلپایگانی هم گفته است «عدد عوارض در نقاط مختلف تهران عادلانه نیست، در تهران برای جایی که قیمت آپارتمان متری بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است، باید رقم بالاتری عوارض دریافت شود؛ در حالی که اکنون شهرداری در جای گران قیمت اگر عوارض را خیلی بالا بگیرد، متری ۳ تا ۴ میلیون تومان است که عادلانه نیست.»

اما در بخش عوارض نوسازی، شهرداری تهران درآمد یک هزار میلیارد تومانی را پیش بینی کرده که نسبت به بودجه مصوب امسال چیزی در حدود ۳۰ درصد رشد را نشان می‌دهد، همچنین در سال آینده و در صورت موافقت اعضای شورای شهر تهران قرار است از فروش ملک، ۲ هزار و ۲۲۳ میلیارد تومان درآمد کسب شود که این میزان نسبت به بودجه ۱۳۹۹، ۳۲ درصد رشد دارد.

به تازگی و در ۱۱ بهمن امسال هم اعضای شورای شهر تهران، به افزایش ۵۰ درصدی میانگین نرخ عوارض ساختمانی در سال آینده رای مثبت دادند. در واقع قرار است نحوه محاسبه و دریافت عوارض ساختمانی مبتنی بر تعیین ارزش املاک در شهر تهران با تاکید بر موقعیت مکانی و اصلاح مصوبات نحوه محاسبه و دریافت عواض صدور پروانه ساختمانی، نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران انجام شود.

روز یکشنبه ۵ بهمن امسال، شهرداری تهران لایحه بودجه ۱۴۰۰ این نهاد را به شورای شهر ارایه کرد، بودجه‌ای که در دو سطح و با سقف ۴۹ هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان تدوین شده است.

عنوان خبری : افزایش عوارض ساخت‌وساز

منبع خبری : ساختمان آنلاین

ضوابط مربوط به پارکینگ چیست؟

ضوابط مربوط به پارکینگ چیست؟

ضوابط مربوط به پارکینگ چیست؟ | مهندسین مشاور خشت طلایی

اگر بخواهیم به ضوابط پارکینگ ها اشاره کنیم، مطمئنا موارد زیادی است که باید گفته شود و از حوصله شما خارج خواهد بود؛ اما با این حال، چندین ضابطه ساخت پارکینگ را در این مقاله برای شما به چالش خواهیم کشید.

ذکر شماره و نام جای پارک و حدود آن در کلیه موارد جای پارک هر ساختمان چه به صورت اختصاصی باشد و چه به صورت عمومی، از مواردی است که باید به آن اشاره شود.

اگر کسی قصد ساخت ساختمان را برای نمایشگاه خودرو، مسافربری و یا آژانس‌های تاکسی داشته باشد، باید در داخل ملک و یا خارج از آن، جای پارک ایجاد کند احداث یک جای پارک برای این مورد الزامی است.

فضای پارکینگ و مشکلات آن در ساختمان جز زیر شاخه مشاعات ساختمان است. به طور کلی قوانین مرتبط با فضای جای پارک به دو دسته تقسیم شده است و هر کدام قوانین مخصوص به خود را دارند.
• فضای پارکینگ با قسمت مشترک
• فضای پارکینگ با قسمت تخصیص یافته به شخص

البته باید دقت شود بالکن، انباری و پارک هرگز جز مشاعات ساختمان محسوب نمی شود و به قسمت هایی از یک یا چند واحد که تمامی واحدهای ساختمان می توانند از آن استفاده کنند، مشاعات می گویند.

جای پارک یکی از بزرگترین مشکلات برای ساکنین ساختمان است و معمولا در اجاره نامه و یا به هنگام خرید ملک در مورد نحوه استفاده از جای پارک ساختمان هیچ توضیحی داده نشده است.

اگر پارکینگ در سند درج نشود، جز مشاعات به حساب می رود و تمامی واحدهای ساختمان می توانند از آن استفاده کنند؛ ولی اگر در سند ملک درج شود، آن جای پارک اختصاصی خواهد بود و کسی حق استفاده از آن به غیر از صاحب ملک ندارد!

نحوه تقسیم پارکینگ در آپارتمان

از دیگر مشکلات ساختمان ها، می توان به تقسیم بندی پارکینگ اشاره کرد، به این صورت که اگر شما در آپارتمان زندگی می کنید، مطمئنا فضای جای پارک در اختیار تمامی واحدهای آن مکان است و ساکنین ساختمان می توانند بر اساس توافقی که بین خودشان ایجاد می شود، از جای پارک استفاده کنند.

معمولا برای هر شخص، فضایی برای پارک اختصاص یافته است و یا اینکه یک شخص فضایی را از جای پارک خریداری میکند و به صورت اختصاصی در اختیار او قرار می گیرد. هر چند که اگر با کمبود جای پارک مواجه شدید، می توانید برای مالکین جدید، جای پارک دیگری را احداث کنید.

متراژ قانونی پارکینگ در آپارتمان

کلیه نهادهای دولتی همانند ارگان ها، شرکت‌های دولتی، نهاد‌ها، موسسات، بیمارستان‌های خصوصی و عمومی ملزم به ساخت و یا احداث جای پارک جدید هستند که میزان آن به ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند.

یعنی به این صورت که اگر شما یک پارکینگ را برای ظرفیت ۱۰۰ نفر ایجاد کرده اید، اگر میزان تردد در آن افزایش پیدا کند، می توانید جای پارک را برای ۳۰ نفر دیگر نیز به صورت اضافه، ایجاد کنید.

همچنین متراژ قانونی برای جای پارک در ساختمان تا ۲۵۰ متر است. اگر کسی قصد احداث جای پارک برای فروشگاه‌های بزرگ را دارد، باید به ازای هر ۱۰۰ متر، یک طبقه به جای پارک اضافه کند!

نحوه محاسبه تعداد پارکینگ در آپارتمان

نحوه محاسبه تعداد جای پارک در یک آپارتمان نیز بسته به نوع متراژ فضای پارکینگ دارد.
طبق دستور شهرداری به ازای هر ۱۰۰۰ متر، برای هر ورودی و خروجی ۵/۳ متر و یا رامپ به عرض مفید ۵ متر الزامی است.
البته برای افراد توانمند این فضا به ۳/۵ متر کاهش می یابد و برای افراد معلول و ناتوان نیز به ۵/۳ متر افزایش پیدا می کند.
بنابراین نتیجه میگیریم با استفاده از این اطلاعات و دانش کارشناسان مربوط به این حوزه در شهرداری، می توانید اندزه و ابعاد جای پارک برای هر ماشین را مشخص کنید.
همچنین شما برای محاسبه تعداد جای پارک نیز، باید در نظر بگیرید که راه خروج و ورود را نیز به این مسئله اضافه کنید، زیرا این راه‌ها و ستون هایی که در جای پارک وجود دارد می تواند اختلاف زیادی را در شمارش برای شما ایجاد کند و از این لحاظ بهتر است که حتما در نظر گرفته شود.
همچنین به هنگام ساخت جای پارک نیز ابتدا به ساختمان ساخته شده نگاهی بی اندازید و بر اساس ظرفیت ساختمان جای پارک ایجاد کنید، نه کمتر و نه بیشتر.
البته اگر بیشتر باشد موردی ندارد، اما اگر کمتر باشد مطمئنا فردا در صورتی که آپارتمان پر شد شما دچار مشکل می شوید و مالکان آپارتمان جای پارک ندارند!.

ضوابط و معیارهای پارکینگ

۱) صدور پروانه ساختمان و اضافات ساختمانی در صورتی مجاز است که در طرح ساختمان و یا تغییرات آن حداقل تعداد پارکینگ بر اساس معیارهای زیر پیش بینی شود.

۲) در مواردی که به دلایل فنی، احداث پارکینگ مقدور نباشد با رعایت تراکم ساختمانی پیش بینی شده، حق پارکینگ محاسبه و به صندوق شهرداری واریز خواهد شد. مانند:
الف) گذرهای زیر ۶ متر چون ماشین رو نیستند لذا پارکینگ نمی شود احداث کرد. پس عوارض گرفته می شود و به صندوق شهرداری واریز می شود. البته به این ساختمانها که به آنها اجازه پارکینگ داده نمی شود می توان اجازه احداث پیلوت را داد که به عنوان فضای بازی بچه ها استفاده می شود. از زمان ”لوکوربوزیه” در سبک مدرنیسم، فضای پیلوت به عنوان فضای باز و استفاده سبز رایج شد.
ب) عدم دسترسی سواره به خانه ها ، مثل املاک بر اتوبانها که به آنها نمی توان پارکینگ داد.
ج) مثل درخت قدیمی قطور که جلوی ملک باشد و نتوان آنرا قطع یا جابجا کرد.
د) اگر زمین ها در شیب های تند باشند و امکان وجود دسترسی سواره به خانه نباشد.
هـ) عرض مشرف به گذر کم باشد و بواسطه احداث ورودی پیاده ، عرض لازم برای احداث درب سواره نباشد.
و) در برخی تقاطعات از حدود ۳۰ متر مانده به چهار راه به ساختمانها پارکینگ نمی دهند.

۳) پارکینگ مورد نیاز ساختمان ها، فقط در ”پیلوت، زیر زمین و مازاد فضای باز” قابل تأمین بوده و استفاده از فضای باز جهت این منظور ممنوع است.
فضای باز : فضای باقیمانده از ملک با کسر سطح اشتغال.
مازاد فضای باز : گاهی مثلاً در سطح اشغال ، ۶۰ درصد را نمی سازیم و ۴۰ درصد را می سازیم که ۲۰ درصد فضای باز ، مازاد می ماند که بنام ” مازاد فضای باز ” نامیده می شود که پارکینگ در این فضا که ” سطح اشغال ساخته نشده ” است ریال می تواند ساخته شود.

۴) سطح مورد نیاز جهت هر واحد پارکینگ، در مازاد فضای باز بشرط امکان مانور اتومبیل، ۱۵ متر مربع محاسبه می شود.

۵) نحوه محاسبه پارکینگ جهت کلیه ”ساختمان های غیر مسکونی” در هر سه حوزه تقسیم پارکینگ مطابق ”حوزه یک” محاسبه خواهد شد. (حوزه یک بیشترین سرانه پارکینگ را داشته است.)

۶) در صورتیکه پارکینگ در طبقات زیر زمین و پیلوت پیش بینی شود، سطح این قسمت ها، جزء تراکم محاسبه نخواهد شد. در کارت تشکیل پرونده طرح تفضیلی، حوزه پارکینگ مسکونی مشخص شده است.

۷) از هر خیابان فقط یک راه ورودی پارکینگ مجاز خواهد بود مگر اینکه طول “بر” ملک بیش از ۲۰ متر باشد که در اینصورت می توان از ” ۲ درب ” ورودی پارکینگ استفاده نمود.(فاصله ۲ درب قید نشده است.)

۸) چنانچه ” رمپ ” پارکینگ در فضای باز ساختمان پیش بینی شود، جزء زیر بنا محسوب نخواهد شد.

۹) حداکثر ارتفاع پارکینگ ، ۲.۲۰ متر و حداقل ارتفاع درب ورودی پارکینگ ۱۸۰ متر است. چنانچه پارکینگی بیش از ۱۰۰۰ متر مربع باشد ، ارتفاع پارکینگ می تواند تا ۲.۵۰ متر پبش بینی شود. ( در ساختمان مسکونی ، ارتفاع زیر زمین ۲.۶۰ متر است که جزء مقررات می باشد و ارتفاع پیلُوت ۲.۴۰ است)

۱۰) در صورتیکه در محاسبه تعداد پارکینگ ، اعداد اعشاری بدست آید برای تأمین پارکینگ عدد کامل بعدی ریال ملاک عمل بوده و چنانچه عوارض اخذ شود، همان عدد اعشاری، ملاک محاسبه قرار می گیرد.

۱۱) زیر زمین پارکینگ، باید دارای دسترسی مستقیم به طبقات باشد. (از طریق پله و آسانسور)

۱۲) حداقل عرض “رمپ” جهت دسترسی پارکینگ برای “۲۵ واحد ” ۵/۳ متر و از ۲۵ واحد به بالا، حداقل پنج متر لازم است. (مگر این که دو راه ورود و خروج ، هر یک به عرض۳/۵۰ متر پیش بینی شود. در حالت افقی ” درب ” سه متر است.

۱۳) حداکثر شیب رمپ، ۱۵ درصد خواهد بود.

۱۴) اگر می‌بینید که در ساختمان جای پارک برای واحدهای مسکونی کم است، شما می توانید به راحتی درخواست جای پارک اضافی کنید.

اگر شما در یک محله یا خیابان فرسوده زندگی می کنید و فضای مناسبی برای جای پارک مهیا نیست و یا جای پارک خاصی وجود ندارد، شما می توانید به راحتی برای ساختمان خود مجوزی را برای ساخت جای پارک دریافت کنید و اقدام به احداث آن کنید.

۱۵) اگر بخواهید پارکینگ مزاحم که در ادامه راجع به آن میخوانیم، را در کلیه پهنه‌ها به غیر از واحدهای مسکونی و یا صرفا متعلق به یک واحد ایجاد کنید، مجاز هستید و می توانید به راحتی این کار را انجام دهید.

۱۶) علاوه بر ساخت جای پارک برای ساختمان، می توانید در مناطق فرسوده نیز به راحتی جای پارکی را احداث کنید که البته نیاز به مجوز شهرداری دارد. اما گرفتن مجوز برای مناطق فرسوده آسان است و دردسر و کاغذ بازی را در پی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: نقشه کشی ساختمان چه مراحلی دارد؟

پارکینگ مزاحم چیست؟

فضاهای پارکینگ بر اساس استانداردی که توسط مقررات و قوانین شهرداری مشخص شده است، تعیین می شود.
به این صورت که اگر قوانین تعیین شده توسط شهرداری در برخی از آپارتمان‌ها قابلیت اجرا شدن را نداشته باشد و خودروهای سواری ساکنین بتوانند بدون هیچ سختی از جای پارک خارج شوند، مطمئنا شهرداری برخورد دیگری به این عمل خواهد کرد و با قوانین دیگری با صاحب ساختمان برخورد می کند.

تعریف پارکینگ مزاحم

یکی از بدترین مشکلات جای پارک ها، پارکینگ مزاحم است، به این گونه که واحدی اجازه تردد سایر ماشین‌ها را نمی دهد و باید در ابتدا وسیله نقلیه خود را حرکت و از جای پارک خارج کند!.

ناگفته نماند که فضای پارکینگ مزاحم در مقابل با دیگر فضاهای جای پارک بسیار ارزان‌تر است و قیمت آن به صورت توافقی با مالکین و خواهان جای پارک مزاحم مشخص خواهد شد.

اگر باز کسی نتوانست در این میان به توافق برسد، شهرداری وارد عمل خواهد شد و به کسی که آخرین قرارداد را تنظیم کرده است، باید از پارکینگ مزاحم استفاده کند.

بیشتر بخوانید: قوانین آپارتمان نشینی چیست؟

ضوابط و نکات پارکینگ مزاحم

احداث پارکینگ مازاد بر ضوابط، در کلیه پهنه های شهر، در طبقات زیرهمکف (منفی)، با رعایت سطح اشغال ٨٠ درصد در منفی یک و سایر ضوابط قانونی در صورت اخذ مجوز از مراجع قانونی مربوطه و با رعایت قانون حفظ و گسترش فضای سبز، بلامانع است. تامین پارکینگ اضافی در هر ساختمان، در صورت تامین قطعی پارکینگ های الزامی ساختمان (و تامین پنج درصد از کل ظرفیت پارکینگ به منظور استفاده معلولین)، مجاز است.

پهنه‌بندی شهر تهران به‌منظور جلوگیری از تداخل غیرضروری و نامناسب کارکردها و کاربری‌ها و ارتقاء کیفیت و کارایی محیط شهری تدوین شده‌است. نحوه‌ی استفاده از اراضی در سطح شهر تهران براساس ضوابط مشخص، در چهار پهنه‌ی متمایز و کلان به شرح زیر دسته‌بندی شده‌است:

* پهنه کلان سکونت ـ R
* پهنه کلان فعالیت ـ S
* پهنه کلان مختلط ـ M
* پهنه کلان حفاظت (سبز و باز) ـ G

توضیحی مختصر درباره‌ی پهنه‌ی R

محدوده‌هایی از شهر که کاربری غالب آن مسکونی بوده و به‌جز قطعات و پلاک‌های خالص مسکونی، شامل شبکه‌ی معابر و دسترسی‌ها و خدمات (اعم از غیرانتفاعی و انتفاعی) پشتیبان سکونت است. در این پهنه به‌منظور تأمین امنیت و آرامش، استقرار طیفی گسترده از فعالیت‌ها ممنوع و یا مشروط بوده و صرفاً استقرار فعالیت‌های تجاری و خدماتی شامل فضای سبز، آموزشی، بهداشتی ـ درمانی، فرهنگی، مذهبی، تفریحی ـ گردشگری، ورزشی و پارکینگ‌های عمومی در مقیاس محلات و نواحی، مرتبط با نیازهای اولیه‌ی ساکنان، مجاز است.

علاوه بر این در این پهنه سعی شده برای کاهش تقاضای سفر و افزایش سرزندگی در محیط‌های مسکونی، ضمن ساماندهی واحدهای تجاری و تمرکز نسبی در مراکز محلات، استقرار واحدهای خرد تجاری در جهت رفع مایحتاج روزمره‌ی ساکنین در نزدیک‌ترین فاصله و به‌نحو مناسب و صرفاً در مقیاس محلات نیز تأمین شود. پهنه‌ی کلان سکونت شامل دو پهنه‌ی اصلی مسکونی عام و مسکونی ویژه است.

تبصره: ایجاد پارکینگ مازاد، به‌صورت مزاحم در کلیه پهنه‌ها به استثنای واحدهای مسکونی با پارکینگ مزاحم، صرفًا متعلق به یک واحد مجاز است.
تبصره: در پهنه‌های مسکونی R احداث صرفًا یک واحد پارکینگ مزاحم به صورت یک به یک، بلامانع است.
تبصره: ایجاد پارکینگ مزاحم یک به یک، در صورتی که مزاحمتی برای سایرین ایجاد نکند، در کاربری‌های غیرمسکونی پهنه‌های فعالیت و مختلط، بلامانع است.

نکاتی در خصوص پارکینگ مزاحم

نکته اول: اگر در زمینی امکان احداث پارکینگ به تعداد موردنیاز مقدور نباشد می‌توان در شعاع حداکثر ۲۵۰ متری ملک و در ساختمان‌های مجاور پارکینگ موردنیاز را تأمین نمود.
نکته دوم: تنها پارکینگ‌های مربوط و مختص به یک واحد، می‌توانند به‌ صورت مزاحم طراحی شوند. برای مثال اگر واحدی ۲۵۱ مترمربع باشد، تعداد سه واحد پارکینگ نیاز دارد که در این حالت می‌توانند به شکل مزاحم تعیین و طراحی شوند.
نکته سوم: در پهنه‌های مسکونی تنها یک واحد از پارکینگ‌های موردنیاز، می تواند به شکل مزاحم طراحی شود.
نکته چهارم: به ازای هر ۲۰ واحد پارکینگ، یک واحد پارکینگ ویژه معلولین باید طراحی و تأمین شود.

صدور پایان کار به شرط اخذ شناسنامه فنی

صدور پایان کار به شرط اخذ شناسنامه فنی

صدور پایان کار به شرط اخذ شناسنامه فنی | مهندسین مشاور خشت طلایی

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در خصوص تفاهم نامه سه جانبه شورای شهر و شهرداری تهران با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برای صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان گفت: بر اساس این تفاهم نامه از ابتدای اسفند ماه کلیه ساخت و سازهای گروه «ج و د» نیز همچون گروه‌های ساختمان «الف و ب»، صرفاً از سوی مجری ذیصلاح احداث و صدور پایان کار منوط به دریافت شناسنامه فنی خواهد بود.

سید علیرضا میرجعفری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حاشیه مراسم معرفی نحوه صدور شناسانه فنی ملکی ساختمان برای سازندگان و فعالان ساخت و ساز

با اشاره به امضای تفاهم نامه سه جانبه شورای شهر و شهرداری تهران با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برای صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان گفت: بر اساس این تفاهم نامه، قرار است از اول اسفند ماه کلیه ساخت و سازهای گروه ج و د نیز مانند گروه‌های ساختمان «الف و ب»، صرفاً از سوی مجری ذی صلاح احداث شود.

وی درباره برخورد با سازندگان متخلف گفت: در حال برخورد با تخلفات ساختمانی هستیم و ۸۰ درصد ساخت و سازها را پوشش می‌دهیم؛ کمتر از ۲۰ درصد ممکن است خطا در بازرسی داشته باشند سعی می‌کنیم خطا را به صفر برسانیم، وقتی ساختمانی‌هایی در شهر تهران ساخته می‌شود که مردم از ترس زلزله به خودروهای خود پناه می‌برند، به این معنی است که مردم از کیفیت ساخت و سازها راضی نیستند.

وی افزود: باید اجرای قانون صدور شناسنامه فنی ملی ساختمان و همچنین تفاهم نامه سه جانبه دستگاه‌های ذی ربط مبنی بر لزوم اجرای ساخت و ساز از سوی مجری ذی صلاح، در اولویت قرار گیرد و اهیمت داده شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: در یکی دو سال اخیر به این موضوع اهمیت داده ایم و ساختمان‌های شهر را ایمن تر کرده ایم؛ لذا این اتفاق رخ داده و توانسته ایم ساختمان‌های ایمن تری بسازیم اما شهرداری هم باید تعامل خود با نظام مهندسی را افزایش داده و در مقابل تخلفاتی که بعضاً رخ می‌دهد برخورد کرده و توقف عملیات ساختمانی را عملیاتی کند.

میرجعفری گفت: بیش از ۹۵ درصد ساخت و سازها در دو سال اخیر با اجرای مقررات ملی ساختمان‌ها در تهران ساخته می‌شود و مهندسان ناظر سازمان نظام مهندسی، به سازندگان سخت گیری های لازم را اعمال می‌کنند.

وی درباره علت افزایش آتش سوزی در ساختمان‌ها گفت: ناظران نظام مهندسی دلسوزانه مقررات ملی ساختمان در ساخت و ساز را اجرایی می‌کنند اما ارگان‌های دیگر هم باید با ما تعامل داشته باشند و مثلاً شهرداری در بحث مجری ذی صلاح تعامل خوبی با ما دارد امیدواریم در بحث آتش سوزی هم سازمان آتش نشانی تعامل خوبی با نظام مهندسی داشته و ابهامات موجود در این زمینه را رفع کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی تهران گفت: در یکی دو سال اخیر در زمینه رفع عوامل ایجاد کننده آتش سوزی نما، موضوع ساخت پله‌های فرار، نصب سنسورهای آتش و… را به شدت پیگیری می‌کنیم؛ ولی ساختمان‌هایی که دچار حریق می‌شوند، ساختمان‌های قدیمی هستند که مقررات ملی ساختمان در زمینه آتش سوزی را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: از سوی دیگر یکی از مشکلاتی که داریم، این است که ساختمان با رعایت مقررات ملی ساختمان احداث می‌شود اما بعد از مدتی مالک اقدام به تغییر کاربری می‌کند؛ مهندس ناظر به وظیفه خود عمل کرده است اما بهره بردار ساختمان بعد از مدتی اقدام به تغییر کاربری می‌دهد ما در ساختمان کلینیک سینای اطهر دیدیم که مالک از بام ساختمان، راهروهای فرار، فضاهای ایمن و… استفاده و تغییر کاربری داده بود و فضاهای ایمن را در دست بهره برداری داشت.

عنوان خبری : صدور پایان کار به شرط اخذ شناسنامه فنی

منبع خبری : ساختمان آنلاین

انواع ساختمان از نظر کاربری

انواع ساختمان از نظر کاربری

انواع ساختمان از نظر کاربری | مهندسین مشاور خشت طلایی

ساختمان‌ها مهمترین جزء در زندگی انسان‌ها هستند. شاید هم این سوال در ذهن شما تداعی شود که این همه ساختمان که در اطرافتان وجود دارد چه کاربری‌هایی دارند و چه سازمانی کاربری آنها را تعیین می‌کند.

ساختمان‌ها مهمترین جزء در زندگی انسان‌ها هستند. شاید هم این سوال در ذهن شما تداعی شود که این همه ساختمان که در اطرافتان وجود دارد چه کاربری‌هایی دارند و چه سازمانی کاربری آنها را تعیین می‌کند. در پاسخ به این سوال باید گفت که شناسنامه هر ساختمانی در سند پروانه ساخت آن وجود دارد.

این سند در واقع مجوزی است که می‌بایست قبل از ساخت‌وساز از شهرداری گرفته شود و هرگونه عملیات ساختمانی قبل از گرفتن پروانه ساخت کاملا غیرقانونی خواهد بود. در کنار مشخصات فنی ساختمان که در سند قید می‌شود، نوع کاربری ساختمان نیز مشخص می‌گردد.

کاربری ساختمان نشان می‌دهد که ساختمان مورد نظر برای چه هدفی ساخته می‌شود. لازم به ذکر است که هشت نوع کاربری برای ساختمان مشخص شده و محل احداث هر کدام به نظر شهرداری برمی‌گردد. مثلا اینکه یک ساختمان صنعتی نمی‌تواند در مرکز شهر ساخته شود و شهرداری چنین مجوزی را برای این هدف صادر نمی‌کند.

ساختمان با کاربری تجاری

ساختمان‌هایی که با مجوز تجاری ساخته می‌شوند می‌توانند هرگونه فعالیت تجاری مثل رستوران، آرایشگاه، مغازه، عمده فروشی، دفتر بیمه، آژانس مسافرتی و غیره را در آن ساختمان راه‌اندازی کنند. لازم به ذکر است که ملک تجاری حتما باید دارای مجوز کاربری تجاری از شهرداری باشد و صرف تجاری بودن ملک برای شروع فعالیت کافی نیست. حتی واحد‌های صنعتی که تابع نظام تجاری یا واحد‌های صنفی هستند نیز طبق ماده ۵۵ و تبصره بند ۲۴ قانون شهرداری اگر به هدف کسب و کار و تجارت بنا شده باشند نیز می‌توانند مجوز کاربری تجاری را از مراکز ذی‌ربط دریافت کنند.

ساختمان با کاربری مسکونی

به‌طورکلی املاک با کاربری مسکونی به سه دسته زمین مسکونی، ویلایی و آپارتمانی تقسیم می‌شوند. این ساختمان‌ها برای اینکه مجوز کاربری مسکونی بگیرند باید در محدوده تراکم ساختمان‌های مسکونی قرار بگیرند. هرجا که تراکم منازل و ساختمان‌های مسکونی زیاد باشد، زمین یا ملک می‌تواند مجوز کاربری مسکونی را از شهرداری دریافت کند. البته با افزایش جمعیت، میزان آپارتمان‌های مسکونی نیز افزایش پیدا کرده است. این‌گونه ساختمان‌ها حیاط، راه‌پله، پارکینگ مجزا ندارند و به صورت مشترک برای همه اهالی ساختمان ساخته می‌شوند که به این بخش‌ها اصطلاحا مشاع ساختمان گفته می‌شود. قیمت ساختمان‌های مسکونی براساس عوامل مختلفی برآورد می‌شود که یکی از آنها قیمت مصالح مثل قیمت تیرآهن، میلگرد و غیره است که قیمت به‌روز آن از طریق سایت مرکزآهن قابل استعلام می‌باشد.

ساختمان یا زمین با کاربری کشاورزی

مجوز کاربری کشاورزی برای دو نوع زمین یعنی باغ و زراعی صادر می‌شود. این دو زمین تفاوت‌هایی با هم دارند مثلا زمین زراعی برای کشت محصولات زودبازده مثل گندم و برنج استفاده می‌شود، درحالی‌که باغ برای کاشت درختان میوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. ولی در نهایت مجوز کشاورزی مشابهی برای هر دو نوع زمین صادر خواهد شد. ساختمان‌هایی هم وجود دارند که به هدف کشت و پرورش گل و گیاه ساختمانی یا محصولات گلخانه‌ای طراحی می‌شوند که باز هم نیاز به داشتن مجوز با کاربری کشاورزی خواهند داشت.

ساختمان با کاربری ورزشی

مجوز کاربری ورزشی اغلب برای ساخت استادیوم‌های ورزشی، زمین بازی، باشگاه و غیره صادر می‌شود. همچنین استخرهای روباز و سرپوشیده نیز در دسته ساختمان با کاربری ورزشی قرار دارند که تحت نظر شهرداری فعالیت می‌کنند. این ساختمان‌ها بیشتر دولتی هستند ولی بخش خصوصی هم با ساخت انواع باشگاه‌های کوچک ورزشی وارد این فعالیت شده است‌.

زمین با کاربری معدن

به‌طورکلی معدن در محلی احداث می‌شود که در آن یک ماده مهم و ارزشمند کشف شده باشد. معمولا اگر در محلی فلز، سنگ، خاک با امکان فرآوری به محصولات دیگر و غیره کشف شود، با دریافت مجوز کاربری معدن، می‌تواند تبدیل به معدن شود. لازم به ذکر است که بعد از کشف ماده ارزشمند در یک زمین باید برای احداث معدن، مجوز کاربری معدن دریافت شود و هرگونه برداشت از آن قبل از گرفتن مجوز غیرقانونی تلقی می‌شود. ضمن اینکه اگر فردی یک ماده قابل استخراج در یک زمین بدون مالک پیدا کند و آن را به ثبت برساند می‌تواند مالک زمین و معدن آن شود.

ساختمان با کاربری صنعتی

معمولا فعالیت‌های صنعتی مثل تولید، انبار و توزیع در ساختمان‌های صنعتی صورت می‌گیرد و برای این کارها باید مجوز کاربری صنعتی از طرف شهرداری صادر شود. ساختمان‌هایی مانند تعمیرگاه‌ها، کارخانجات، مراکز تولیدی دارای کاربری صنعتی بوده و در جاهایی دور از تراکم ساختمان‌های مسکونی یا در شهرک‌های صنعتی احداث می‌شوند. اگر هم بعد از مدتی تراکم مسکونی در نزدیکی این ساختمان‌ها بیشتر شود، بنا به نظر شهرداری، آنها را به اماکن دورتری منتقل می‌کنند.

ساختمان با کاربری خدماتی

یک ساختمان با کاربری خدماتی شبیه به ساختمان تجاری به جهت کسب درآمد احداث می‌شود که به آنها کاربری‌های انتفاعی می‌گویند. اما کاربری خدماتی برای اخذ مجوز نیاز به پرداخت هزینه ندارد زیرا به جهت خدمت‌رسانی به مردم احداث می‌شود. گرمابه‌های عمومی، ترمینال‌ها، شبکه‌های بهداشت و امثال اینها در دسته ساختمان با کاربری خدماتی قرار دارند.

ساختمان‌های فاقد کاربری

در انتها باید گفت ساختمان‌هایی که در هیچ کدام از دسته‌های فوق قرار ندارند، یا اینکه شهرداری از آنها به عنوان ذخایر شهری نام برده است، یا دولت طرحی برای آزادسازی آنها در نظر نگرفته است فاقد کاربری بوده و هیچ‌گونه مجوزی برای آنها صادر نمی‌شود.

قیمت ساختمان‌ها از نظر نوع کاربری

ساختمان‌ها به طور کل دارای قیمت‌های مختلفی هستند و قیمت آنها براساس نوع طراحی، نوع کاربری، میزان مصالح مورد نیاز، تعداد طبقات آنها برآورد می‌شود. اما مهمترین فاکتوری که بر قیمت آنها تاثیرگذار است میزان آهن مصرفی در آنهاست که توسط مهندس طراح در ابتدای کار محاسبه می‌شود. قیمت تیرآهن، میلگرد، صفحات آهنی و غیره مواردی هستند که باید قبل از شروع کار از طریق مرکز آهن استعلام شوند.

جمع‌بندی

همانطور که گفته شد ساختمان‌ها از نظر کاربری به هشت دسته تقسیم می‌شوند اما به هدف توسعه و پیشرفت صنعت ساختمان‌سازی و به هدف افزایش رونق، ساختمان‌های چند کاربری نیز به وجود آمدند. ساختمان‌های تجاری مسکونی، تجاری اداری، تفریحی مسکونی و غیره در دسته ساختمان‌های چند کاربری قرار دارند که تعداد آنها هم روز به روز در حال افزایش است.

عنوان خبر : انواع ساختمان از نظر کاربری

منبع خبری : اخبار ساختمان

بازار مسکن چگونه از رکود خارج می شود

بازار مسکن چگونه از رکود خارج می شود

بازار مسکن چگونه از رکود خارج می شود | مهندسین مشاور خشت طلایی

بر مبنای برآورد حداقلی طرح جامع مسکن که توسط دولت یازدهم نوشته شد، ساخت سالانه ۱ میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۵ باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد پاسخ به نیاز روزافزون به مسکن در کشور باشیم.

ساخت سالانه ۱.۵ میلیون واحد مسکونی با استفاده از منابع داخلی بانکی علاوه بر سامان بازار مسکن منجر به شکل‌گیری رونق در اقتصاد کشور خواهد شد.

طرح ۲ فوریتی جهش تولید و تامین مسکن پس از وقفه ۶ ماه بار دیگر برای بررسی نهایی به صحن علنی مجلس رسید تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به آن تصمیم‌گیری کنند.

در نخستین روز بررسی این طرح برخی از پیشنهادات نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت، در همین راستا، غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این نکته که ساخت ۱ میلیون واحد مسکونی تناسبی با واقعیت جامعه ندارد، گفت: «این طرح بار مالی سنگینی به همراه دارد و همین امر منجر به شکل‌گیری رکود در سایر بخش‌های اقتصادی کشور خواهد، شد.»

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس با اشاره به گزارش ابتدایی مرکز پژوهش‌ها پیرامون این طرح، گفت: «پیشنهاد می‌دهم به جای ساخت ۱ میلیون واحد مسکونی در ۴ سال ابتدایی طرح، سالانه ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود.»

تنها ۳۰ درصد از نیاز به مسکن در ۳ سال گذشته پاسخ داده شد

بر مبنای برآورد حداقلی طرح جامع مسکن که توسط دولت یازدهم نوشته شد، ساخت سالانه ۱ میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۵ باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد پاسخ به نیاز روزافزون به مسکن در کشور باشیم.

در همین رابطه، بررسی واحدهای مسکونی ساخته شده به استناد تعداد پروانه‌های صادر شده از سال ۹۵ تا سال ۹۸، مشخص‌کننده آن است که در طول این سال‌ها ساخت تنها ۹۵۰ هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار داشته است.

به عبارت دیگر، در طول سال ۹۵ تا ۹۸ و در شرایطی که مطابق طرح جامع مسکن ساخت ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار واحد مسکونی باید در دستور کار قرار می‌‎گرفت، تنها ۹۵۰ هزار واحد مسکونی ساخته شد و ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تقاضای مسکن که ناشی از خانوارهای بدون مسکن، زوج‌های جوان و خانوارهای ساکن در بافت فرسوده است، پاسخ داده نشد.

در همین راستا و به منظور سامان‌دهی بازار مسکن بر اساس اطلاعات طرح جامع، باید علاوه بر ساخت سالانه ۱ میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی، ۲.۲ میلیون مسکن ساخته نشده در سال ۹۵ تا ۹۸ نیز در دستور کار قرار گیرد.

ساخت سالانه ۱.۵ میلیون واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰، بازار مسکن را سامان می‌دهد

بنابراین دولت به استناد طرح جامعی که خود نوشته است، از سال ۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۰ می‌بایست تقاضای ۱.۵ میلیون نفر را برطرف کند تا بدین ترتیب شاهد ساماندهی بازار مسکن باشیم.

در همین خصوص، محمد حمیدزاده، کارشناس حوزه مسکن با اشاره به این نکته که ساخت حداقل ۱ میلیون واحد مسکونی نیز نمی‌تواند منجر به سامان بازار مسکن شود، گفت: «اگر از امسال تا پایان سال ۱۴۰۵ نیز سالانه ۱ میلیون واحد مسکونی بسازیم، همچنان به نیاز ۳ میلیون خانوار بدون مسکن بی‌توجه بوده‌ایم.»

این کارشناس مسکن ضمن تاکید بر تاثیر کاهش عرضه واحدهای مسکونی بر افزایش نجومی نرخ این کالای اساسی گفت: «نمایندگان محترم مجلس به جای کاهش محدودیت ۱ میلیون واحد مسکونی، باید به دنبال افزایش آن باشند، چراکه کاهش عرضه اساسی‌ترین کالای مورد نیاز مردم یعنی مسکن منجر به فشار مصاعف به معیشت آنها شده است.»

بی‌توجهی نظام بانکی نسبت به پرداخت تسهیلات حوزه مسکن

توجه به نیاز روزافزون به ساخت مسکونی از یک سو و رشد نجومی نرخ مسکن از سوی دیگر ۲ عامل اساسی در توجه به حوزه مسکن تلقی می‌شود. در همین رابطه یکی از دلایل اصلی کاهش عرضه مسکن، بی‌توجهی نظام بانکی به پرداخت تسهیلات این حوزه است. به طوریکه سهم تسهیلات مسکن از کل تسهیلات پرداختی بانکی از ۱۷.۵ درصد در سال ۹۱ به ۱.۷ درصد در سال ۹۹ رسیده است.

به همین منظور طرح جهش تولید و تامین مسکن، به منظور احیای سهم مسکن از تسهیلات بانکی، منابع مالی ساخت حداقل ۱ میلیون واحد مسکونی را از طریق منابع داخلی بانک‌ها تامین خواهد کرد. از ابتدای مطرح شدن این طرح، برخی از مراکز پژوهشی، شیوه تامین مالی این طرح را زمینه رکود سایر بخش‌های اقتصادی خواندند در حالیکه در متن این طرح آمده است که بانک‌های تخصصی که عمده تسهیلات سایر بخش‌های اقتصاد را تامین می‌کنند، از این طرح معاف هستند.

رونق اقتصاد با هدایت منابع داخلی بانک به حوزه مولد اقتصاد

در همین رابطه، حمید بهزادی، کارشناس اقتصادی ضمن تاکید بر این نکته که تسهیلات بانکی درحال‌حاضر به تولید نمی‌رسد، گفت: « در شرایط کنونی تسهیلات بانکی منجر به افزایش هیچ شاخص تولید نشده و زمینه تامین مالی بازار غیر مولد را فراهم می‌آورد، لذا طرح جهش تولید با هدایت منابع داخلی بانک از بازار غیر مولد به بازار مولد اقتصاد منجر به رونق اقتصاد می‌شود.»

بهزادی با اشاره به اینکه بانک‌های تخصصی از ارائه تسهیلات به حوزه مسکن معاف شدند، گفت: « عمده تسهیلات بخش مولد اقتصاد توسط بانک‌های تخصصی تامین می‌شود و معافیت این بانک‌ها در ارائه تسهیلات به طرح جهش تولید و تامین مسکن به دلیل جلوگیری از رکود در سایر صنایع است.»

به گزارش فارس، بررسی طرح جهش تولید و تامین مسکن در هفته آینده نیز در صحن علنی ادامه خواهد شد و امید است که نمایندگان مردم با تصویب قانونی جامع، زمینه کاهش فشر معیشتی به مردم از سمت تامین سرپناه را فراهم آوردند.

عنوان خبری : بازار مسکن چگونه از رکود خارج می شود

منبع خبری : ساختمان آنلاین

نرخ اجاره آپارتمان‌ ۸۰ تا ۱۰۰ متری در تهران

نرخ اجاره آپارتمان‌ ۸۰ تا ۱۰۰ متری در تهران

نرخ اجاره آپارتمان‌ ۸۰ تا ۱۰۰ متری در تهران | مهندسین مشاور خشت طلایی

رهن و اجاره آپارتمان های ۸۰ تا ۱۰۰ متری در محلات مختلف پایتخت بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون بابت رهن و ماهانه بین ۳ تا ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد.

در ستارخان، خیابان شادمان و همچنین خیابان میرزای شیرازی می توان واحد ۱۰۰متری را با ۵۰۰ میلیون تومان و در سردار جنگل نیز یک واحد ۹۰متری را با ۴۰۰ میلیون تومان و به صورت کامل رهن کرد.

در محدوده زرگنده واحد ۹۰ متری با ۳۰۰ میلیون رهن و ماهانه ۷ میلیون تومان اجاره داده می‌‌شود.

در محدوده جردن واحد ۹۰متری با ۱۵۰ میلیون رهن‌و ماهانه ۱۰ میلیون تومان، در زعفرانیه واحد ۸۵ متری با ۱۰۰ میلیون رهن و ماهانه ۱۸ میلیون تومان برای اجاره آگهی شده‌اند.

نرخ اجاره آپارتمان‌ ۸۰ تا ۱۰۰ متری در تهران

عنوان خبری : نرخ اجاره آپارتمان‌ ۸۰ تا ۱۰۰ متری در تهران

منبع خبری : ساختمان آنلاین