صنعت ساختمان سازی یکی از با اهمیت ترین و مهم ترین صنایعی است که می بایست به طور تخصصی به آن پرداخته شود و هر کشوری بکوشد بهترین تجهیزات و شرایط را برای این صنعت فراهم کند؛ چرا که حجم عظیمی از بافت شهری را انواع و اقسام ساختمان ها تشکیل می دهد.
در واقع ساختمان ها را می توان مهم ترین بخش بافت شهری نام برد که می توان آن ها را در دسته های مختلفی اعم از ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و … تقسیم بندی کرد، گفتنیست هر کدام از این ساختمان ها به نوبه ی خود از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
مصالح مورد نیاز در صنعت ساختمان سازی

مصالح مهم ترین بخش این صنعت محسوب می شود چرا که طول عمر هر ساختمانی به کیفیت مصالح مورد استفاده در ساخت آن بستگی دارد.
در صنعت ساختمان سازی از مصالح بسیار متنوعی و عدیده ای استفاده می شود که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره کرده ایم:
سیمان: سیمان را می توان به عنوان اساسی ترین متریال مورد نیاز در ساختمان سازی معرفی کرد که دارای انواع گوناگونی اعم از سیمان بنایی، سیمان سفید، سیمان نسوز، سیمان پوزولانی، سیمان پرتلند و … می باشد. گفتنیست هر یک از سیمان های نام برده شده دارای کاربردی مجزا و منحصر به فرد هستند.
فلز: همان طور که می دانید فلزات دارای انواع مختلف آهنی و غیر آهنی هستند که هر کدام بنا بر ویژگی هایی که دارند به نحوی متفاوت در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از پر مصرف ترین فلزات آهنی در صنعت ساختمان سازی فولاد است که از آن برای تهیه و تولید میلگرد استفاده می شود.
آجر: آجر از جمله مصالحی است که جزء اصلی ترین بخش های هر ساختمان محسوب می شود، به طوری که در قسمت های مختلفی از هر ساختمان کاربرد دارد.


گچ: از دیگر مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی گچ است که به علت ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فرد و کارآمدی که دارد در قسمت هایی زیادی مثل سفید کردن سقف ها و دیوار های ساختمان ها، تولید قطعه های پیش ساخته ی سقف کاذب، گچ بری ساختمان ها، سرامیک و کاشی کاری و موارد دیگری از این دست استفاده می شود.
سنگ: سنگ ها متریالی هستند که در زمان های گذشته در ساخت برخی از ساختمان ها اصلی ترین بخش را تشکیل می دادند. با این که امروزه به جای سنگ برای ساخت دیوار ساختمان ها از آجر و نظایر آن استفاده می شود اما هم چنان سنگ ها را می توان در زمره ی مهم ترین و پر کاربرد ترین مصالح ساختمانی قرار داد، چرا که در بخش های متنوعِ دیگری کاربرد دارند.
و موارد بسیار زیاد دیگر از این دست مورد های مذکور.
انواع ساختمان ها در صنعت ساختمان سازی
از آن جا که در صنعت ساختمان سازی از مصالح متنوع و همچنین متد های ساخت گوناگونی استفاده می شود، تنوع در آن بسیار زیاد و متعدد است.
در ادامه به جهت معرفی انواع ساختمان ها در صنعت ساختمان سازی چند نمونه از آن ها را آورده ایم که دانستن شان خالی از لطف نخواهد بود:

ساختمان های بتنی: در ساختمان های بتنی اسکلت اصلی بتن است که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل تخریب کننده ی محیطی می باشد.
ساختمان های بنایی: ساختمان های بنایی در صنعت ساختمان سازی مدل هایی هستند که برای ساخت آن ها از انواع آجر ها به عنوان متریال اصلی استفاده می شود.
ساختمان های ترکیبی: این نوع از ساختمان ها مواردی هستند که مراحل ساخت آن ها نیازمند انواع و اقسام مواد و مصالح اولیه به صورت ترکیبی می باشد. گفتنیست در صنعت ساختمان سازی ساختمان های ترکیبی به مراتب بیشتر اجرا می شوند.
و انواع دیگری همانند ساختمان های فلزی، ساختمان های چوبی، ساختمان های کاهگلی و …