از زمان های گذشته تا به امروز دانستن علم نقشه برداری ساختمان یکی از علوم جذاب و ضروری در زندگی روزمره انسان ها بوده است. به همین سبب آشنایی با تاریخچه نقشه برداری نیز می تواند یکی از مسائل جذاب برای افراد در دنیای امروزه باشد. از گذشته های دور افراد همواره در پی داشتن تصاویری از محل زندگیشان بوده اند. برای این انجام این امر آن ها از نقش انداختن بر روی برف، دیوار غار ها ، ماسه، پوست حیوانات و دیگر اشیاء استفاده می کردند.
با گذشت زمان و پیشرفت علم و دانش تجهیزاتی برای انجام نقشه برداری ساختمان به وجود آمد. این وسایل برای اندازه گیری فاصله های مورد نظر به وجود آمده تا بتواند به امر نقشه برداری کمک کند. می توان گفت از قرن 18 به بعد بود که نقشه برداری علمی به طور گسترده به وجود آمد. در واقع در این قرن بود که نظریه ی نیوتون به وسیله ی محققان و مهندسان تایید شد تا بتوان امر نقشه برداری را به صورت ریاضی در آورد و موقعیت ها را به درستی اندازه گیری و مشخص کرد. شما با آشنایی با تاریخچه نقشه برداری می توانید اطلاعات مهمی در این زمینه کسب کنید.
در قرن 19 نیز انجام نقشه برداری به اوج نسبی خود رسید زیرا در این قرن بود که استفاده از عکس های هوایی رایج شد. استفاده از عکس های هوایی باعث می شود که بتوان از هر مکان که دوست دارید عمل نقشه برداری را انجام داد. در این قرن به وسیله ی عکس برداری ماهواره ای، نقشه برداری تحول عظیمی پیدا کرد. آشنایی با تاریخچه نقشه برداری جزء دانستنی های لازم برای هر نقشه برداری می باشد.
آشنایی با تاریخچه نقشه برداری در دوره ی اسلامی

با گسترش یافتن اسلام و قلمرو اسلامی نیاز به نقشه برداری و آشنایی با تاریخچه نقشه برداری ساختمان به طور واضح مشاهده می شد. کعبه برای تمام مسلمانان جهان منطقه ای مهم وخاص بود و همگی خواهان رفتن به آن جا بودند به همین سبب باید با مسیر ها آشنایی کامل می داشتند تا بتوانند به راحتی به آن جا سفر کنند. این سفر بسیار طولانی مدت بوده و در بین مردم نقشه بردارانی نیز وجود داشتند که مسیر های حرکت را برای افراد دیگر مشخص می کردند تا دیگران به راحتی به آن سفر مقدس بروند.
یکی دیگر از مسائلی که در زمان اسلام اهمیت والایی داشت، مسائل مربوط به قبله، روزه و … بوده است که همگی احتیاج مبری به امور نقشه برداری داشتند. دانشمندان زیادی در دوران اسلام وجود داشتند که به دانستن علوم نقشه برداری دست یافتند و کتبی نیز از خود به جای گذاشتند. بهتر است برای آشنایی با تاریخچه نقشه برداری از آن ها نیز اطلاعاتی داشته باشید.
آشنایی با تاریخچه نقشه برداری در ایران
- یکی از مهم ترین مطالب برای نقشه برداران، آشنایی با تاریخچه نقشه برداری در ایران می باشد. در ایران دوره های زیادی روی کار آمده و حکومت کردند، اما دوره ای که موثر ترین دوره در علوم نقشه برداری بود، دوره ی قاجاریه می باشد. عباس میرزا افراد زیادی را برای دانستن علوم مختلف به اروپا می فرستاد. در آن زمان صدر اعظم کشور ایران و قاجار، میرزا تقی امیر کبیر بود. او مدرسه دارالفنون را تاسیس کرد و مدرسان و اساتید دارای مهارتی را برای تدریس به ایرانی ها از کشور های مختلف به ایران آورد. آن ها دروس زیادی از قبیل نقشه برداری تدریس می کردند. یکی از افرادی که قدم های اولیه را برای نقشه برداری کشور برداشت مرحوم بغایری بوده است. نقشه برداری احتیاج به توسعه و کارهای عمرانی فراوانی دارد به همین سبب به تدریج دستگاه های لازم برای انجام این امور به وجود آمد.


اولین دانشگاهی که دروس مربوط به نقشه برداری را در برنامه ی کاری خود قرار داد، دانشگاه تهران بود. دانشجویان این دانشگاه و دانشگاه های دیگر آشنایی با تاریخچه نقشه برداری را جزء مهم ترین کار های مهم خود می دانند.باید این نکته را متذکر شد که سازمان نقشه برداری در ایران به طور رسمی از سال 1300 شروع به کار کرد. در ابتدای امر سازمان نقشه برداری تحت نظارت سازمان جغرافیایی ارتش بود و بعد از گذشت چندین سال این سازمان مهم به سازمان برنامه و بودجه منتقل شد.امید داریم با خواندن مقاله آشنایی با تاریخچه نقشه برداری اطلاعات لازم را کسب کرده باشید.
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟
سلام تبلیغات در این سایت پدیرفته نمی شود . می توانید به سایت http://www.ariatech.online مراجعه نمایید!