قوانین ، شرایط و ضوابط مشارکت در ساخت و ساز ساختمان در سال 99 در شرکت مهندسی خشت طلایی

مشارکت در ساخت چیست ؟
برای مشارکت در ساخت و ساز، هر دو طرف قرار دارد باید قوانین مشارکت در ساخت و ساز را به نحوه احسن انجام دهند. لذا در انتخاب سازنده، نوشتن قرارداد و انتخاب مشاور و داور دقت کافی را داشته باشید. کسی که در مشارکت در ساختوساز ملک و زمین خود را برای مشارکت میگذارد باید قبل از تحویل به سازنده تمام عوارض مربوط به شهرداری، بدهیهای برق، گاز و…. را تسویه و در رسید کتبی، ملک را تحویل سازنده دهد.
مشارکت در ساخت، نوعی روش اجرای پروژه های ساختمانی است که در یک طرف آن مالک یا مالکین یک زمین یا ملک کلنگی و در طرف دیگر آن سازنده پروژه قرار دارد. سرمایه پروژه، زمین (به عنوان آورده مالک) و نقدینگی (به عنوان آورده سازنده) است. در پایان پروژه، هر یک از طرفین، سهم خود را از پروژه احداث شده متناسب با شرایط مشارکت برداشت می کنند.
تعهدات سازنده و مشارکت در ساخت
سازنده نیز در قبال زمین و ساختمانی که در دست میگیرد تعهداتی نیز بر عهده دارد که مهمترین این تعهدات را می توان به:
- تعهد به پرداخت هزینه های ساختمانی و اداری ای که پروژه به همراه دارد
- سازنده مبلغی را طی مراحل ساخت بهعنوان اجارهبها به مالک زمین، پرداخت می کند.
- هرگونه پرداخت جریمه، اعم از نفوذ به فضای سبز، مشکلات نظاممهندسی و … بر عهدهی سازنده (مهندس ساختمان) است.
توصیه میشود پیشفروش ساختمانها تا پایان عملیات ساختوساز صورت نگیرد. و اگر هم تصمیم بهپیشفروش شد سازنده نسبت به سهمی که در مشارکت در ساختوساز دارد پیشفروش را انجام دهد و حتماً با توافق کتبی از مالک پیشفروش انجام شود. لازم به ذکر است که پیشفروش تا مرحلهی سفتکاری ساختمان انجام نشود.
مزایای مشارکت در ساخت و ساز ساختمان چیست؟
- زیبایی ساختمان
- استفاده از امکانات روز
- افزایش سرمایه و ارزش ملک
- مشارکت در ساخت و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری ساختمان و مصرف انرژی
- تبدیل سریع به نقدینگی
6.بازسازی بافت فرسوده شهر: یکی از مهمترین فواید یا به عبارتی پیامدهای مثبت پروژه مشارکت در ساخت بازسازی یا ترمیم بافت فرسوده شهر است. درک این مطلب آنقدر آسان است که میتوانید تنها یک لحظه خانههای قدیمی در محله خودتان یا در سطح شهر را تصور کنید که چه تاثیری در نمای شهری آن منطقه میگذارند و چه منظره بدی را ایجاد میکنند.
بنابراین یکی از مثبتترین فواید مشارکت در ساخت این است که به راحتی این امکان را ایجاد میکند که یک ملک کلنگی در منطقه یا یک زمین بایر که منظره ناخوشایندی را به وجود آورده است را، به یک آپارتمان شیک و نو ساخت و خوش نما در آن منطقه تبدیل کنید.
7. افزایش استحکام بنا: مورد دیگر از فواید مشارکت در ساخت افزایش استحکام بنا است. به این صورت که همانطور که میدانید معمولاً اکثر بناهای کلنگی و قدیمی در کمترین حالت عمری بالا 25 سال ساخت دارند و طبیعی است که اصول مهندسی و دانش ساخت و ساخت روز به روز دستخوش تغییرات شده و مسیر پیشرفت را طی کرده است.


دیگر مزایای مشارکت در ساخت و ساز ساختمان
از طرف دیگر دانش و اصول 25 سال گذشته در ساخت و ساز با دانش حال حاضر به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست. این روزها ساخت و ساز طبق استانداردهای روز دنیا با مصالحی با کیفیتتر و متنوعتر و مقاومتری ساخته میشوند و اصول ساخت درستتری را دنبال میکنند. مشارکت در ساخت نیز بهترین راه حل برای بهرهمند شدن از این اصول حرفهای دقیق در ساخت و ساز بنای شما خواهد بود.
3. کاهش هزینه های مربوط به نگهداری ساختمان: اگر ساکن خانههای ویلایی با سال ساخت بالا باشید، حتماً این تجربه را دارید که هر سال یا پس از گذشت یک مدتی با ایرادی در ساختمان مواجه میشوید که موظف به ترمیم و بازسازیاش خواهید بود و در غیر این صورت شرایط زندگی در آن خانه برایتان سخت میشود و این هزینهها با افزایش سال ساخت بنا همینطور بیشتر و بیشتر میشوند .
نکته جالب اینکه ترمیم و بازسازی هم این اشکالات را به خوبی روز اولشان نخواهد کرد، زیرا در هر صورت اسکلت و بدنه اصلی ساختمان رو به فرسایش است و به نوعی این فرسایش را بروز خواهد داد. بنابراین در چنین موقعیتی ورود به پروژه مشارکت و مدیریت در ساخت میتواند گزینه و راه حل مناسبی برای خلاص شدن از این اشکالات و فرسودگی بیشتر بنا و طبیعتاً هزینه تراشیهای پی در پی است.
نحوه ی محاسبهی درصد مشارکت در ساخت چگونه است؟
به طور معمول برای برآورد سهم طرفین در پروژه های ساختمانی مشارکتی در تهران و بیشتر کلان شهرها، بین 55 تا 60 درصد برای مالک و بین 45 تا 50 درصد برای سازنده درنظر گرفته می شود. البته نوسانات بازار مسکن می تواند این درصدها را جابجا کند. در اکثر قراردادها، مبلغی نیز به عنوان بلاعوض و به منظور تامین ودیعه رهن یک واحد مسکونی برای مالک تا پایان پروژه، به درصدهای فوق اضافه می شود
نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت
- هزینه های پروژه ها در شهرهای مختلف، متفاوت است. به طور کلی محاسبات بر اساس قیمت هر متر مربع آپارتمان نوساز در یک منطقه خاص در شهر انجام می شود.
- در قرارداد مشارکت در ساخت، سهم شرکت پیمانکار و مالک از میانه ۵۰ درصد به عنوان معیار، تغییر پیدا می کند؛ به طور مثال سهم صاحب زمین یا صاحب اصلی ملک ۵۵ درصد و سهم شرکت پیمانکار ۴۵% محاسبه می شود، البته این درصد می تواند به صورت 60 و 40 نیز تغییر پیدا کند.
- برای پروژه های مشارکتی حتماً ارزش ملک و ارزش نهایی پروژه در ابتدا محاسبه می شود. از فرمول های ویژه برای سود و ارزش ملک در این راه استفاده می شود.


- سعی کنید در قراردادهای مشارکتی به جای سفته از چک معتبر بانکی استفاده کنید. به این ترتیب امکان پیگیری برای مشکلات آینده بهتر برای شما فراهم خواهد بود.
- شرکت پیمانکار یا سازنده پروژه موظف است در بازه های زمانی یک ماه یا دو ماهه در قالب صورت جلسه یا گزارش رسمی، مراحل تکمیل کار را به اطلاع مالک یا شرکت های طرف قرارداد برساند.
- در قرارداد مشارکت در ساخت اگر یک یا چند فرد به عنوان نماینده یا نمایندگان مالک زمین یا ساختمان وظیفه رسیدگی به فعالیت های شرکت پیمانکار را داشته باشند، نام آن ها باید در قرارداد آمده باشد. شرایط جایگزین شدن نمایندگان به جای مالک اصلی نیز مواردی است که در قرارداد بهتر است نوشته شود.
- اگر در حین انجام پروژه، مالک زمین یا ساختمان فوت کند، ورثه او باید مراحل ادامه پروژه را بر عهده بگیرند.
- اگر زمان قرارداد مشارکت در ساخت به پایان برسد، اما پروژه ساخت و ساز خاتمه نیافته باشد، حق فسخ قرارداد یا ضرر برای هر دو طرف وجود نخواهد داشت، مگر اینکه قبلاً در قرارداد شرایطی را در این باره نوشته باشند.
- قراردادهای مشارکتی در ساخت و ساز بر پایه نحوه فعالیت شرکت سازنده و بودجه مالی صاحب زمین یا صاحب ملک تنظیم می شوند.
- تعیین و دریافت ضمانت برای اجرای پروژه در قراردادهای مشارکتی الزامی است.
قوانین مشارکت در ساخت
یکی از قوانین مشارکت در ساختوساز در سال 99 انتقال حق السهم به سازنده است که این انتقال با توجه به هزینه های انجامشده پس از دریافت جواز، مرحله سفتکاری، پس از تحویل ملک و پس از دریافت صورتمجلس تفکیکی صورت میگیرد.
برای دریافت گواهی پایان کار ساختمان، نیازی به انجام مرحله نازککاری ساختمان نیست. و هرگونه تأخیر در انجام مراحل اداری دریافت پایان کار، بر مدت قرارداد بین مالک و سازنده میافزاید و ضرر و جریمه ای را به دنبال نخواهد داشت. اما هرگونه دیرکرد به جز کارهای اداری تحویل پایان کار، شامل پرداخت جریمه و ضرر است. لازم به ذکر است. که بر روی تمام صفحات قرارداد بستهشده در مشارکت در ساختوساز امضا، اثرانگشت و تاریخ لازم است. همچنین در تمام صفحات مشارکت نامه “قرارداد مشارکت در ساختوساز” را نام ببرید.
و از عنوانهایی مانند مشارکت مدنی، مبایعهنامه، معامله و…. بپرهیزید. یکی از کارهایی که توصیه میشود در مشارکت انجام ندهید. اعطای وکالت است که ازنظر حقوقی توصیه نمیشوند. در این وکالتنامه، وکالت بلاعزل به شما میدهند برای کاهش مالیاتی که در نقلوانتقالها وجود دارد. و پس از اتمام کار هرگونه وکالتی باطل میگردد. و هرگونه حق وامی را از سازنده سلب نمایید.
1.تعهدات سازنده ملک
اصلی ترین وظیفه سازنده آغاز عملیات ساخت و اتمام به موقع آن طبق مشخصات و مندرجات قرارداد مشارکت است. این تعهدات شامل پرداخت کلیه هزینه های ساخت و ساز، مجوزها، پرداخت اجاره بها به مالک در طول زمان ساخت (البته این مورد باید به دقت و با جزئیات هزینهای در قرارداد درج شده باشد) می شود. رعایت نکات استانداردسازی ملک و قوانین نظام مهندسی و سایر مراجع قانونی مرتبط، ارائه گزارش کار ساخت به مالک در دوره های مشخص شده و اخذ پایان کار و مراحل دریافت سند و همچنین پرداخت جرائم شهرداری همگی جزو تعهدات سازنده ملک مشارکتی است.
تعیین سهم الشراکه یکی از اصلی ترین مواردی است که مالک و سازنده باید روی آن توافق کنند. اگر هر دو طرف در این کار حرفه ای باشند، می توانند همان اول کل هزینه ها را پیش بینی کنند و سهم نهایی هر طرف را بر اساس آورده شان تقسیم کنند، اما عموماً مالک ها تنها یک بار در عمرشان زمین را برای ساخت در اختیار سازنده می گذارند. برای همین مشاوران املاک از یک سری نسبت های عرفی برای تعیین سهم الشراکه استفاده می کنند. قیمت زمین و تعداد طبقاتی که قرار است ساخته شود، اصلی ترین معیارها برای تعیین سهم الشراکه است. یک آپارتمان به طور عادی، حداقل چهار طبقه ساخته می شود. هر چه تعداد طبقات بیشتر شود، سهم مالک برای چهار طبقه اول بالاتر می رود و سازنده برای طبقات بالاتر یعنی پنجم، ششم و … سهم بیشتری خواهد داشت.
از جمله مواردی که سازنده هیچ تعهدی نسبت به پرداخت آن ها ندارد می توان به بدهی های ملک از قبیل عوارض پرداخت نشده شهرداری، پلاک ثبتی و یا مالیاتهای اجاره و … اشاره کرد که لازم است تمامی این موارد در قرارداد مشارکت در ساخت ذکر شوند.


2.تعهدات مالک زمین یا خانه کلنگی
تسلیم ملک به پیمانکار یا سازنده اصلی ترین تعهد مالک است زیرا بدون تحویل ملک به سازنده شروع عملیات ساخت امکان پذیر نخواهد بود. پس باید مالکان بدانند اگر پس از عقد قرارداد پشیمان شدند بدون توافق نمیتوانند آن را فسخ شده بخوانند و سازنده می تواند با مراجعه به دادگاه حق خود را مطالبه و مراحل تسلیم ملک را که در تعهد مالک است اجرا کند.
انواع قرارداد های مشارکت در ساخت
- ممکن است نفر اول زمین را ارائه دهد و نفر دوم هزینه های ساخت را به عهده بگیرد. در این حالت ممکن است قیمت زمین و ما به ازای آن در بیعنامه ذکر نشود و فرد سازنده تعهد دهد که بنایی با مشخصات مورد نظر که طرفین در مورد آن توافق کرده اند در همان زمین اول بسازد و بعد از آن طرفین در آن شریک شوند.
- در یک حالت دیگر ممکن است طرفین توافق کنند که عملیات به صورت مرحله ای در هر بخش که انجام شد بر اساس توافق از قبل تعیین شده یک سهم از زمین منتقل شود. برای مثال طرفین توافق کنند که بعد از اتمام اسکلت بندی یک دانگ منتقل شود. در این حالت توافق می شود که انتقال دهنده پس از انجام کار برای تنظیم سند رسمی اقدام کند.
- سومین حالت این است که طرفین قرار بگذارند که اگر پروژه به مرحله مشخصی رسید، صاحب زمین وکالت بلاعزلی برای اقدام در جهت تنظیم سند انتقال رسمی به میزان سهم خود به فرد سازنده یا نفر دوم بدهد.
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
ماده ۱: طرفین قرارداد
۱-۱ آقای/ خانم…. فرزند… به شماره شناسنامه …. صادره از …. کدملی …. متولد…. ساکن…. تلفن…. با وکالت/ قیمومیت/ ولایت/ وصایت …. فرزند…. به شماره شناسنامه …. متولد….به موجب …. که از این پس طرف اول قرارداد نامیده میشود.
۱-۱- آقای/ خانم…. فرزند…. به شماره شناسنامه …. صادره از…. کد ملی…. متولد…. ساکن…. تلفن ….با وکالت/ قیمومیت/ ولایت/ وصایت…. فرزند….به شماره شناسنامه…. متولد….به موجب…. که از این پس طرف دوم قرارداد نامیده میشود.
ماده ۲٫ موضوع قرارداد
مشارکت در جهت احداث بنا ……………
ماده ۳٫ مشخصات مورد قرارداد
۱-۲- آورده طرف اول عبارت است از ……… قطعه زمین به مساحت ششدانگ ………متر مربع که در تاریخ عقد قرارداد به مبلغ به عدد (……… ریال)و به حروف(……… ریال) توسط کارشناس رسمی/ خبره محلی مورد توافق و تراضی طرفین تقویم شده و گزارش ممضی شده آن پیوست و جزء لاینفک این قرارداد است.
۲-۳- آورده طرف دوم عبارت است از آورده نقدی به میزان مجموع هزینه های به شرح ذیل که طرف دوم پرداخت آن را در طول مدت قرارداد، تضمین نموده و این امر مورد پذیرش طرف اول قرار گرفت.
الف) کلیه هزینه های مربوط به شهرداری بابت صدور پروانه و پایان کار احداث ساختمان و سایر عوارض متعلقه و همچنین حق بیمه تأمین اجتماعی و غیره به مبلغ … ریال.
ب) کلیه هزینه های مربوط به احداث موضوع قرارداد تحت هر عنوان که باشد اعم از هزینه های مهندسی، معماری، بنایی، کارگری و همچنین هزینه های ترسیم نقشه، تامین مصالح، اجرا و نظارت تا پایان مهلت قرارداد به مبلغ ……… ریال.
پ) کلیه هزینه های مربوط به خرید و نصب انشعابات آب، فاضلاب، برق، گاز، تلفن به مبلغ ……… ریال.
ت) هزینه تخریب کلیه مستحدثات موجودبرای اجرای طرح (چنانچه آورده طرف اول زمین مشتمل بر ساختمان باشد) به مبلغ ……… ریال.
ماده ۴٫ نسبت سهمالشرکه طرفین
طبق توافق فیمابین قبلی، سهمالشرکه هر یک از دو طرف اعم از عرصه و اعیان و همچنین حقوق مربوط به فضاها (اعم از تجاری، انباری، پارکینگ و مسکونی) بر اساس آوردهها و تعهدات آنها به شرح ذیل تعیین میگردد.
الف) سهمالشرکه طرف اول ……… درصد.
ب) سهماشرکه طرف دوم مجری طرح ……… درصد.
ج) نحوه افراز سهمالشرکه طرفین در بند ۲ فراز الف ماده ۶ مشخص گردیده است.
ماده ۵٫ مدت قرارداد
مدت زمان شروع مشارکت و اجرای طرح از تاریخ با حروف ……… لغایت تاریخ با حروف ……… میباشد.
ماده ۶٫ شرایط قرارداد و تعهدات طرفین و ضمانت عدم اجرای آنها
الف) شرایط قرارداد
صورت جامعی از مصالح، لوازم و منصوبات با ذکر تمام جزئیات (اندازه، نوع، ویژگیهای ساخت و غیره) که توسط طرف دوم در احداث موضوع قرارداد به کار خواهد رفت و در تاریخ / / ۱۳ به امضای طرفین رسیده، به پیوست این قرارداد میباشد که جزء لاینفک آن خواهد بود.
تبصره: تغییر مشخصات و مصالح ساختمانی با تراضی طرفین و انعکاس و اصلاح صورت جامع بلامانع میباشد.
افراز سهمالشرکه طرفین به نسبت سهم آنان با در نظر گرفتن مرغوبیت و ارزش فضاهایی احداث شده خواهد بود و افراز، ابتدا از طرفین توافق و در صورت عدم دستیابی به توافق، با انتخاب داور مرضیالطرفین صورت خواهد گرفت و رای داور قطعی است، مگر در صورت تقلب و تدلیس که در این صورت متضرر میتواند در مراجع قضایی صالحه اقامه دعوی نماید.
کلیه هزینه های لازم جهت تنظیم سند رسمی، مالیات نقل و انتقال به تناسب سهم الشرکه هر یک از طرفین خواهد بود، مگر اینکه طور دیگری توافق شده باشد و در صورت اخیر، سهم هر یک باید مشخص و تصریح شود.
مدت زمان تنظیم سند انتقال رسمی پس از صدور پایان کار ساختمانی و اخذ گواهیهای قانونی مربوط از مراجع ذیصلاح، ظرف حداکثر ……… روز است و شروع آن از تاریخ اخذ آخرین گواهی است.
عدم ارائه مستندات و مدارک لازم جهت تنظیم سند توسط هر یک از طرفین در حکم عدم حضور است و سردفتر در موارد مذکور و به تقاضای طرف حاضر وفق مقررات موضوع، مجاز به صدور گواهی عدم حضور با ذکر مورد میباشد.
فروش یا پیش فروش سهم الشرکه از سوی شریک با توافق طرف مقابل و قبل از افراز سهم الشرکه امکان پذیر خواهد بود.
در صورتی که در اثر حوادث قهری (اعم از سیل، زلزله، طوفان و …) ادامه کار برای شریک غیر ممکن گردد و یا در روند اجرای طرح اختلال قانونی ایجاد شود، تاخیرات به وجود آمده ناشی از این حوادث، مجاز شمرده میشود و هیچ یک از دو طرف در مقابل خسارتهایی که از این جهت به طرف دیگر وارد می شود، مسئولیتی نخواهد داشت.
در صورت بروز اختلاف بین طرفین به استثنای موضوع بند ۲ فراز (الف) در خصوص مشخصات و مفاد و شرایط قرارداد، مشاور املاک به عنوان داور مرضی الطرفین اعلام نظر خواهد کرد.
ب) تعهدات طرفین
۱٫ تعهدات طرف اول:
۱-۱- پس از اتمام بنا به شرح قرارداد حاضر، طرف اول قرارداد مکلف است نسبت به تنظیم سند رسمی انتقال ……… دانگ مشاعی ملک اعم از عرصه و اعیان به نسبت سهم الشرکه طرف دوم به نامبرده اقدام کند.
۱٫۲٫ طرف اول متعهد است که ضمن در اختیار قراردادن ملک، اسناد لازم مربوط از قبیل سند مالکیت، وکالت نامه کاری را جهت اجرای طرح، تنظیم و به طرف دوم قرارداد تسلیم نماید، به طوری که مانعی برای شروع طرح پیش نیاید.
۳-۱- طرف اول در صورت تاخیر در ایفای تعهد انتقال، مبلغ ……. ریال به عنوان وجه التزام عدم ایفای تعهد به طرف دوم بپردازد و پرداخت وجه التزام فوق مسقط حق طرف دوم نبوده و رافع مسئولیت انتقال از طرف اول نیز نخواهد بود.
۲٫ تعهدات طرف دوم
۱-۲- در صورتیکه اجرای طرح مورد توافق در موعد مقرر به شرح ماده ۵ تکمیل نشود، طرف دوم می بایست به ازای هر روز تاخیر در ایفای تعهد روزانه مبلغ …….. ریال به عنوان خسارت و ضرر و زیان دیرکرد و تکمیل بنا به طرف مقابل پرداخت نماید.
۲-۲- طرف دوم قرارداد مکلف به بیمه نمودن کارگران و کارکنان در قبال حوادث کارگاهی خواهد بود.
۳-۲- طرف دوم در مقابل حوادث احتمالی ناشی از کار، بیمه های تأمین اجتماعی و خسارت و آسیب به املاک مجاور مسئول بوده و در صورت تخلف، متعهد به جبران آن خواهد بود و هیچ گونه مسئولیتی از جهت بروز حوادث و ورود ضرر و زیان اعم از جانی و مالی متوجه طرف اول قرارداد نخواهد بود.
ماده ۷٫ حق الزحمه مشاور املاک طبق تعرفه کمیسیون نظارت شهرستان .….. بالمناصفه به عهده طرفین است که همزمان با امضای این قرارداد مبلغ ……… ریال به موجب قبض شماره ….. و …..پرداخت شد.
ماده ۸٫ این قرارداد در تاریخ / /۱۳ در دفتر مشاور املاک شماره ….. به نشانی ….. در سه نسخه بین طرفین تنظیم، امضا و مبادله گردید. مشاور املاک مکلف است ضمن ممهور نمودن فسخ قرارداد به مهر مخصوص مشاور، نسخه اول و دوم را به خریدار و فروشنده تسلیم نماید و نسخه سوم را در دفتر مخصوص بایگانی کند و هر سه نسخه دارای اعتبار یکسان است.
ماده ۹٫ موضوع این قرارداد از لحاظ حقوقی و فنی تایید می گردد.
نام و نام خانوادگی کارشناس حقوقی
فروشنده خریدار شهود
نام و نام خانوادگی نام و نام خانوادگی نام و نام خانوادگی
با احراز هویت متعاملین و مدارک و اسناد مورد معامله، تمام مراتب مندرج در این مبایعه نامه به تایید و گواهی اینجانب می رسد.
مهر و امضای مشاور املاک
مدت زمان قرارداد مشارکت
گزینه مدت زمان در مشارکت در ساخت با قراردادها دیگر تفاوت دارد زیرا در این نوع از مدت زمان قرارداد مشارکت در ساخت، به صورت جدول زمان بندی درج می شود و پروژه ساخت به چند مرحله تبدیل می شود و برای اجرای هر مرحله فرصت زمانی خاصی مشخص می شود و در صورت عدم رعایت زمان بندی ضمانت اجرا و جرائمی در نظر گرفته شده است. پس تمامی مهلت ها به صورت دقیق باید در متن قرارداد مشارکت در ساخت قید شود.
نکات مهم حقوقی در مورد نمونه قرارداد مشارکت
یکی دیگر از نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت و البته هر قرارداد و یا مبایعه نامه های دیگر انتخاب و تعیین داور است. باید دقت کرد که داور در زمان حل اختلافات بسیار مهم خواهد بود پس صرفاً فردی میانجی گر را انتخاب نکرد، یعنی فردی را انتخاب کرد که بتواند طرف حق را بگیرد و از ناراحت شدن یکی از طرفین نترسد.
در ضمن نکته مهم تر این است که در صورت وجود شرط داوری در قرارداد مشارکت دادگاه تا مدت اتمام زمان داوری و یا استعفای داور به اختلاف طرفین رسیدگی نمی کند.
گاهی نیز نظر یک کارشناس فنی رسمی می تواند پایان بخش مشکلات باشد و نه نیازی به داوری است و نه دادگاه. البته این مورد زمانی اتفاق میافتد که دو طرف قرارداد مشارکت در عین صداقت با یکدیگر رفتار و افرادی درستکار در این زمینه باشند و تنها اختلاف نظر و دیدگاه فنی باعث بروز مشکل شده باشد.

✅ مشارکت در ساخت و ساز ساختمان چیست ؟
مشارکت در ساخت یکی از راه های صاحب خانه شدن و سود بردن از ساخت بنا است. افرادی که قصد دارند خانه قدیمی خود را بفروشند و با پول حاصل از آن خانه ای نوساز خرید کنند می توانند از راهکار مشارکت در ساخت استفاده نمایند.
✅ درصد مشارکت در ساخت چگونه محاسبه می شود ؟
جمع سرمایه مالک و سازنده ارزش کل پروژه محسوب می شود که حاصل تقسیم سرمایه هر کدام بر سرمایه کل میزان درصد سهم آن ها را مشخص می کند. برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان خشت طلایی تماس حاصل فرمایید .
✅ مزایای مشارکت در ساخت چیست ؟
بازسازی بافت های فرسوده، افزایش سرمایه و رشد ملک، صرفه جویی در هزینه های نگهداری ساختمان و تعمیر آن، تبدیل سرمایه به پول در زمان نیاز، افزایش امکانات و زیبا سازی نمای شهر