شرکت مهندسی خشت طلایی ارائه دهنده خدمات مشاوره در زمینه مراحل و هزینه تغییر کاربری ساختمان

کاربری ساختمان و ضوابط آن چیست ؟
هر ساختمانی که ساخته میشود برای هدف خاصی از آن استفاده میشود. ممکن است شما ساختمانی را بهعنوان سکونتگاه خود بسازید یا آن را برای اجاره و فروش بنا کنید. همه این موارد باید توسط شهرداری تایید شود.
از طرف شهرداری برای هرگونه ساختوساز یک مجوز قانونی صادر میشود که به آن پروانه ساختمانی میگویند. بر طبق ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، همه مالکان املاک و اراضی واقع در شهر مکلف شدهاند قبل از هرگونه عملیات ساختمانی از شهرداری محل، پروانه ساختمان بگیرند، شهرداریها مکلفند نوع استفاده از ساختمان را در پروانههای صادرشده قیدکنند و مدام بر آن نظارت داشته باشند تا در نحوه استفاده از ساختمان تخلفی صورت نگیرد.
در قانون شهرداری، تغییر در نحوه استفاده از ساختمان و نقض ضوابط مربوط به کاربری ممنوع است برای رسیدگی به این امر کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را به عنوان مرجع رسیدگی به این گونه تخلفات تعیین کرده است.
انواع کاربری ساختمانی چیست ؟
کاربری مسکونی
به واحدهای ساختمانی که به منظور سکونت دائم یا موقت ساخته میشوند واحدهای مسکونی گفته میشوند . برای تشخیص کاربری یک ملک، قصد سازنده و نحوه بهره برداری فعلی ملاک نیست بلکه باید فضای ساخته شده مناسب با سکونت خانواده باشد تا بتوان به آن پروانه ساخت کاربری مسکونی داد.
کاربری تجاری
مکان تجاری محلی است که در آن تاجر، کاسب یا پیشهور به فعالیت تجاری یا کسب و کار اشتغال دارد. مطابق دستورالعمل وزارت کشور واحد تجاری عبارت است از تمام ساختمانهایی که به منظور استفاده کسب، پیشه و تجارت ساخته شده یا واحدهای صنعتی تحت پوشش قانون نظام صنفی یا واحدهای تابع قانون تجارت فعالیت داشته باشد.
ماده ۲ قانون تجارت معاملات تجاری را تعریف کرده و ماده ۲ قانون نظام صنفی، فعالیتهای فرد صنفی را برشمرده است . به عبارت دیگر، کاربری تجاری مربوط به مراکزی است که اشخاص حقیقی و حقوقی مطابق با قانون تجارت فعالیت های تجاری انجام میدهند.
کاربری اداری
تمام ساختمانهای دولتی یا نهادهای انقلاب اسلامی و سایر ساختمانهایی که از شمول تعریف ساختمانهای تجاری-مسکونی و صنعتی خارج باشند اداری هستند ؛ بنابراین محلی که در آنجا افراد حقیقی یا حقوقی مشغول به کار باشند و کارهای مربوط به دولت و بخش خصوصی را در آنجا انجام میدهند کاربری اداری دارد.

مدارک مورد نیاز برای درخواست تغییر کاربری مسکونی به تجاری
برای اینکه بتوانید اقدام به این کار کنید باید مدارکی را به همراه خود به اداره نوسازی ببرید. مدارک شناسایی مالک اعم از شناسنامه، کارت ملی یا پاسپورت- برای اتباع خارجی- یا مدارک نماینده قانونی اعم از شناسنامه، کارت ملی، وکالتنامه و … باید به همراه فرم درخواست به اداره نوسازی ارسال شود. همچنین گواهی مبنی بر نبود خلافی در ساختمان، تسویهحساب عوارض شهرداری و مالیت املاک و مستغلات نیز برای ثبت درخواست الزامی است. برای مشاوره دقیق تر درباره مراحل و هزینه تغییر کاربری اسختمان میتوانید با کارشناسان خشت طلایی در تماس باشید .


مراحل و هزینه تغییر کاربری ساختمان چگونه است ؟
هزینه تغییر کاربری
مبلغ مشخصی برای هزینه تغییر کاربری وجود ندارد. با توجه به موقعیت مکان یک واحد، شهر و کوچه، میزان نزدیکی به بعضی از اماکن مهم و غیره هزینه تغییر کاربری مختلفی برای صدور کاربری جدید میتوان متصور شد.
احداث بنا در کاربری تجاری-مسکونی دارای چه ضوابطی است
همانطور که پیشتر گفتیم کاربری تجاری برای ساختمانهایی با اهداف تجاری، کسبوکار و پیشه صادر میشوند. این نوع کاربری شامل خردهفروشی و خدمات- عمدهفروشی و بازار است که به دو دسته تجاری صرف و تجاری مختلط طبقهبندی میشود.
- کاربری تجاری صرف
این کاربری از نظر عملکرد به سه دسته کاربری محلهای، ناحیهای و شهری تقسیمبندی میشود.
–محلهای
احداث واحدهای تجاری به مساحت حداکثر ۲۱ مترمربع در تمامی مالکیتهای محدوده مسکونی و مذهبی بلامانع است، اما برای محلههایی که معابر اصلی آنها کمتر از ۱۲ مترمربع باشد احداث واحد تجاری منع قانونی دارد
–ناحیهای
مساحت واحدهای احداثشده ۲۰ الی ۵۰ مترمربع است. حداکثر ارتفاع ساختمان ۵ متر است و چنانچه زیرزمین داشته باشد ارتفاع ۳.۵ متر برای زیرزمین در نظر گرفته شود. میزان عقبنشینی از معابر اصلی نیز ۱.۲۰ متر خواهد بود. - کاربری تجاری مختلط
این نوع کاربری برای ساختمانهایی با درخواست تغییر کاربری به تجاری-مسکونی، تجاری-اداری، تجاری-خدماتی، تجاری-ورزشی و غیره است
در تغییر کاربری تجاری-مسکونی حداکثر زیربنا طبقه همکف که نقش واحد تجاری را ایفا میکند ۶۰ درصد کل مساحت زمین است که مشاعات باید در آن بهطور کامل رعایت شود- شمال راهپله، لابی، رمپ و …
✅ کاربری ساختمان چیست ؟
شهرداری طی عملکردی قانونی نوع استفاده شما از ساختمان یا زمینی که متعلق به شماست را در پروانه ساخت درج میکند. اگر بخواهیم تعریف قانونی کاربری ساختمان را بیان کنیم چنین میگوییم: کاربری ساختمان عبارت است از تعیین نحوه استفاده از یک ساختمان بر اساس طرح تفصیلی شهرداری، چگونگی بهرهبرداری از ساختمان و فعالیتهای شهری اطراف ساختمان که همه این موارد توسط شهرداری انجام میشوند
✅ تغییر کاربری ساختمان در سال 99 چگونه ممکن است ؟
برای اینکه بتوانید برای تغییر کاربری اقدام کنید نخست باید فرمی را پر کنید و در آن علاوه بر مشخصات هویتی خود، مشخصات ملک را نیز قید کنید. لازم است تا بیان کنید که تمایل دارید از چه به چه تغییر کاربری ساختمان شما اعمال شود. سپس فرم حاوی اطلاعات مذکور را به دفاتر خدمات نوسازی ارسال میکنید و متعاقبا پاسخ آن را دریافت خواهید کرد. خاطرنشان است که مراحل فوق بهصورت الکترونیکی انجام میشود.
✅ هزینه تغییر کاربری ساختمان در سال 99 چقدر است ؟
مبلغ مشخصی برای هزینه تغییر کاربری وجود ندارد. با توجه به موقعیت مکان یک واحد، شهر و کوچه، میزان نزدیکی به بعضی از اماکن مهم و غیره هزینه تغییر کاربری مختلفی برای صدور کاربری جدید میتوان متصور شد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان خشت طلایی در تماس باشید .