قیمت و مراحل دریافت پروانه ساختمانی در سال 99 | فقط در نهران

پروانه ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد؟
پروانه ساختمان، سندی است که شهرداری برای احداث هر نوع ساختمان، صادر می کند و در اختیار مالک قرار میدهد. پروانه ساختمانی در واقع مجوز اصلی شما برای شروع ساخت و ساز است. اما این تنها دلیل اخذ پروانه ساختمان نیست. رعایت اصول و آییننامههای ساخت وساز، مشاهدهی کروکی، قانونی بودن فرایند ساخت، امکان دریافت وام بانکی، امکان بیمه کردن ساختمان، دریافت انشعابات لازم مانند آب، برق و گاز، عقد قرارداد با گروه مهندسان و مهندس ناظر و رعایت ضوابط شهرداری از جمله مواردی است که نشان میدهد پروانه ساختمان تا چه اندازه اهمیت دارد.
پایان کار ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد؟
پایان کار ساختمان در واقع مدرکی است که بعد از به پایان رسیدن فرایند ساختوساز با توجه به شناسنامه فنی ملک صادر میشود. بعد از صدور پایان کار ساختمان مشخص میشود که این ملک از نظر مسکن و شهرسازی، شهرداری و دیگر ارگانهای مربوطه کاملا قانونی ساخته شده و تمامی اصول مورد نیاز را رعایت کرده است. بنابراین خریدار باید حتما علاوه بر پروانه ساختمان، پایان کار را نیز رویت کند.
مواردی که در پروانه ساختمان ذکر می شود:
- مساحت زیر بنا؛
- تعداد طبقات؛
- نوع اسکلت ساختمان؛
- مشخصات متقاضی صدور پروانه؛
- شماره پلاک ثبتی ملک؛
- نام مهندسین ناظر؛
- تاریخ صدور پروانه؛
- کروکی زمین.
مدارک اخذ پروانه ساختمان روستایی :
- مدارک مالک اعم از کارت ملی، شناسنامه
- مدارک زمین اعم از سند یا فروش نامه با متراژ دقیق
- درخواست کتبی
برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز لازم از یکی از مراکز زیر دریافت شود:
- همیار شهرداری
- دهیاری
- مراکز خدمات الکترونیک شهر
مراحل اخذ پروانه ساختمان روستایی
- درخواست صدور پروانه ساخت روستایی به صورت کتبی
در این مرحله که به عنوان اولین گام دریافت و پروانه ساخت روستایی محسوب می شود، مالک با درخواست مکتوب خود را جهت اخذ جواز به دهیار و شورای محل ارجاع دهد.
- بازدید دهیار و شورا از ملک مورد نظر
بعد از درخواست کتبی مالک به دهیار و شورای محل، افراد مربوطه برای بازدید ملک مورد نظر اقدام میکنند، در این مرحله چنانچه ملک مورد نظر در بافت مسکونی واقع شده باشد و مالکیت آن اثبات شده باشد، متراژ دقیق ملک را مشخص نموده و به درخواست مورد نظر پاسخ خواهند داد.
اگر ملک مورد نظر از لحاظ مالکیت و متراژ مشکلی نداشته باشد و مطابق با سند مربوطه باشد، جواب مثبت داده می شود.
- درخواست صدور پروانه ساخت روستایی به بنیاد مسکن
بعد از اخذ تائیدیه کامل از سوی دهیار، درخواست دیگری از طرف دهیار بابت ملک فوق به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داده می شود تا اقدامات اولیه انجام شود.
- بازدید مهندس بنیاد ناظر بر پروژه های روستایی
ناظر بنیاد مسکن برای بازدید به محل مورد نظر اعزام شده و با در نظر گرفتن فاکتورهای جواز ساخت، تائیدیه خود را نسبت به این ملک اعلام و ابلاغ می نماید.
- تائیدیه ناظر بنیاد مسکن و مهر و امضاء رئیس بنیاد (دریافت پروانه ساخت)
تائیدیه ناظر در اولین فرصت به رئیس بنیاد ارجاع داده و در نهایت با تائیدیه نهایی مهر و امضا شده، درخواست صدور پروانه ساخت روستایی در سیستم ثبت می شود.


مراحل گرفتن پروانه ساختمان یا شناسنامه ساختمان چیست ؟
۱- در مرحله اول، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین) با ارائه مدارک زیر درخواست پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می کند.
اصل و کپی سند یا سندهای ملک، حضور همه مالکین یا یک نفر دارای وکالت از سایرین، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویهحساب عوارض نوسازی شهرداری سالهای گذشته و سال جاری نیاز است.
۲- در مرحله قبل پرونده تشکیل شده و پس از تشکیل، می بایست بازدید صورت گیرد. در بازدید موارد مانند ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا تعیین و گزارش می شود.
۳- دستور نقشه طی یک اتوماسیون اداری برای ملک موردنظر صادر شده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی مانده ملک پس از اصلاحی های موردنظر شهرداری، مساحت پس از اصلاحی، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می شود. معمولاً طبق پهنهای که ملک در آن واقعشده، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین) و عرض گذر، حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آن ها تعیین می گردد.
۴- در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادرشده برای ملک طراحی می گردد. مهم ترین مرحله در مراحل صدور پروانه، طراحی نقشه معماری است تا حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.
۵- پس از رفع ایرادات ضوابطی عنوان شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری، از سوی واحد صدور پروانه هر منطقه عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن، محاسبه و تعیین می گردد.
۶- بعد از گرفتن تأییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت و تسویه عوارض متعلقه، پروژه به مرحله پیش نویس پروانه می آید. در صورت لزوم (ساختمان بیش از ۵ طبقه) گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم زمان با تهیه نقشههای سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام مهندسی تأییدیه گرفته می شود.
۷- درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین باید برگه های سهمیه آن ها به انضمام قرارداد فی مابین را به عنوان ملاک تکمیلی پیش نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داد. به علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد اخذ تأییدیه نما و … نیز ازجمله مدارک پیش نویس است. که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود.
خشت طلایی
شرکت مهندسین مشاور خشت طلایی از سال 1384 با بهره گیری از دانش فنی به روز شده، تجربیات هیئت مدیره شاخص، کارکنان مجرب و خلاقیت مهندسان خود در زمینه انجام مطالعات توجیهی فنی – اقتصادی، ارائه طرح های اولیه و تفصیلی، انجام نظارت کارگاهی، نظارت عالی و مشاوره در حوزه های مختلف صنعت ساختمان تا کنون موفق به انجام بیش از 200 پروژه در سطح کشور گردیده است.

طراحی نقشه معماری
پروندههایی که متراژ زیر بنایی آن ها بیش از ۲۰۰۰ مترمربع باشد.مشمول اجرای ماده ۳۳ نظام مهندسی ساختمان می شوند. این یعنی نقشههای چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک می بایست بهصورت اجرایی با داشتن تمامی جزئیات (اصطلاحاً نقشههای فاز ۲) ترسیم شده و از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان مورد تائید قرار گیرند. این پروسه زمان بر بوده و ممکن است چندین بار نقشه ها دچار اصلاح شوند. توصیه بر این است که در نقشههای اولیه (فاز یک) چنین پروژه هایی الزامات و ضوابط نظام مهندسی در نظر گرفته شود. تا در صورت تبدیل نقشه ها به فاز ۲ اصلاحات کمتر بوده و در زمان صرفه جویی گردد.
تهیه مدارک پیش نویس پروانه ساختمان
نقشه های سازه و تأسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) ممهور به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تائید نما، فایلهای نقشه های سازه، برق و مکانیک، چک لیست های مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تأییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژههای خاص ممکن است لازم شود.
پس از تائید نقشه های چهار رشته پروسه اخذ تأییدیه های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف،رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تأییدیه شهردار بهصورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود.
ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.
مدت اعتبار پروانه ساختمان
زمان اعتبار پروانه ساختمان ۲ سال از تاریخ صدور است که تا ۲ سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود. مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم برحسب متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد . بهعنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته می شود. ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند. در این صورت مراحل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما بهعنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی میشود. و پروانه جدیدی صادر میگردد. در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی می شود. و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می شود.
مراحل دریافت پروانه ساختمان


قیمت پروانه ساختمانی در سال 99
محاسبه قیمت و مراحل دریافت پروانه ساختمانی: محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت متناسب با کاربری ملک متفاوت است. عواملی که در هزینه اخذ جواز ساختمان تاثیر گذارند شامل متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان هستند.
محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساختمان های مسکونی یا یک واحدی:
ضریب*(مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تامین شده*۲۰) * قیمت منطقه ای
مساحت ناخالص زیربنا: مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان
ضریب: متناسب با متراژ بنا طبق جدول زیر محاسبه میشود.
ضریب سطح زیر بنا
۵% تا ۶۰ متر مربع
۱۰% تا ۱۰۰ متر مربع
۱۸% تا ۱۵۰ متر مربع
۳۰% تا ۲۰۰ متر مربع
۴۵% تا ۳۰۰ متر مربع
۶۵% تا ۴۰۰ متر مربع
۹۰% تا ۵۰۰ متر مربع
۱۲۰% تا ۶۰۰متر مربع به بالا
محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت برای مجتمع مسکونی:
ضریب * قیمت منطقه ای* ( مساحت کل زیر بنا * زیربنای مورد تقاضا/تعداد کل واحدهای مسکونی * ۱۰۰ )
ضریب زیربنای مورد تقاضا
۱۵% تا ۲۰۰ متر مربع
۲۰% تا۴۰۰ متر مربع
۲۵% تا ۶۰۰ متر مربع
۳۰% بیش از ۶۰۰ متر مربع
قوانین و مقررات پروانه ساختمان
- قانون زمین شهری و آیین نامه اجرایی آن
- قانون تملک آپارتمان ها
- قانون اصلاح ثبت اسناد (مواد 147 و 148)
- قانون حفظ باغات و اراضی کشاورزی
- قانون نحوه تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری
- قانون توزیع عادلانه آب
- قانون تشکیل شورای آموزش و پرورش
- مقررات استفاده از اراضی طرح جامع
الف. اراضی محدود 5 ساله خدماتی
ب. اراضی داخل محدوده 25 ساله خدماتی
ج. اراضی واقع در حریم شهر - قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و کمیسیون ماده 5
- قانون منع فروش املاک فاقد کاربری و یا کاربری غیر مسکونی برای امر مسکن و تعاونی های مسکن
- قوانین بودجه سال های مختلف
- آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری
- آراء قطعی شعب دیوان عدالت اداری
- مصوبات شورای اسلامی شهر تهران
- مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران
- مصوبات کمسیون ماده 5
استعلامات صدور پروانه ساختمانی:
- استعلام حوزه معاونت ترافیک منطقه (طرح های تجاری اداری )/ بلند مرتبه سازی بیش از 30واحد/ طرح های چند منظوره
- استعلام اداره کل املاک
- استعلام اداره کل حقوقی
- استعلام شرکت سامان دهی مشاغل مزاحم
- استعلام اداره کل تدوین ضوابط نظارت و صدور پروانه
- استعلام اداره کل معماری و ساختمان
- استعلام اداره کل شهرسازی و طرح های شهری
- استعلام برق
- استعلام مشاور معین منطقه
- استعلام اداره درآمد و نوسازی
- استعلام سازمان نظام مهندسی
- استعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی
- استعلام سازمان پارک ها و فضای سبز منطقه

✅ پروانه ساختمانی چیست و چه کاربردی دارد ؟
پروانه ساخت مجوزی است که توسط شهرداریها صادر میشود و قبل از شروع کار باید نسبت به گرفتن آن اقدام کرد. هرگونه ساخت و ساز بدون دریافت مجوز خلاف قانون بوده و شهرداریها و سایر مراجع مربوطه نسبت به جلوگیری از ادامه ساخت و ساز ساختمانهای بدون مجوز اقدام خواهند کرد.
✅ هزینه دریافت پروانه ساختمانی در سال 99 چقدر است ؟
محاسبه قیمت و مراحل دریافت پروانه ساختمانی متناسب با کاربری ملک متفاوت است. عواملی که در هزینه اخذ جواز ساختمان تاثیر گذارند شامل متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان هستند.برای مشاهده جزئیات هزینه میتوانید به سایت خشت طلایی مراجعه نمایید .
✅ مراحل دریافت پروانه ساختمان چگونه است ؟
برای گرفتن پروانه ساخت ابتدا مالک یا وکیل ملک باید به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کرده و با ارائه مدارک نسبت به ثبت نام اقدام نماید. برای مشاهده مدارک مورد نیاز میتوانید به سایت خشت طلایی مراجعه و یا با کارشناسان این مجموعه تماس بگبربد.