Simple -
Rock Chair.
Semper vulputate aliquam curae condimentum
quisque gravida fusce convallis arcu cum at.
Eames -
Side Chair.
Semper vulputate aliquam curae condimentum
quisque gravida fusce convallis arcu cum at.
Cappellini
Wooden
Lounge Chairs
Semper vulputate aliquam curae entum
quisque gravida fusce cum at.
FEATURED CATEGORIES
FEATURED PRODUCTS
- BEST SELLERS
- FEATURED
- SALES
Designer:
Charles, Ray Eames
Client:
Woodmart
Materials:
Wood, Leather
Product Landing Page
Vitra Chair -
Classic Design.
$1999.00
Designer:
René Magritte
Client:
Woodmart
Materials:
Wood
Product Landing Page
Woodspot -
Lamp by Seletti.
$240.00
ALL-IN-ONE ECOMMERCE SOLUTION
ABOUT OUR WOODMART STORE
Nec adipiscing luctus consequat penatibus parturient massa cubilia etiam a adipiscing enigm dignissim congue egestas sapien a. Scelerisque ac non ut ac bibendum himenaeos ullamcorper justo himenaeos vel a sapien quis.
OUR LATEST NEWS
انواع مصالح ساختمانی
- Posted by
hosein
- 0 comments
خشت طلایی ارائه دهنده انواع مصالح ساختمانی با بهترین کیفیت|انواع مصالح ساختمانی
درباره مصالح ساختمانی بیشتر بدانید
خانهها، آپارتمانها و ویلاهای زیبا همگی از متریالی ساخته شدهاند که به ظاهر آنها شکل دادهاند. این متریال که در صنعت ساختمان به آن مصالح ساختمانی میگویند نقشی تعیینکننده در فرایند ساخت ساختمان بازی میکنند.
مصالح ساختمانی از یک سو به ظاهر ساختمان شکل میدهند، به این معنی که هر چه در انتخاب و طراحی این مصالح دقت و تخصص بیشتری به کار رود، در نهایت با ساختمان خاصتر و زیباتری روبهرو هستیم و از سوی دیگر، قیمت مجموع این مصالح روی قیمت تمامشده ساخت ساختمان اثر میگذارند و طبیعی است که هر چه در انتخاب و خرید آنها دقت بیشتری شود و با افراد متخصص این حوزه مشورت شود، قیمت نهایی ساخت ساختمان کمتر میشود.
در نهایت، این مصالح روی دوام و عمر ساختمان نیز تاثیر میگذارند. بر این اساس، یکی از مهمترین قسمتهای طراحی و ساخت یک ساختمان، از هر نوع آن، انتخاب و خرید مصالح ساختمانی است. در این مطلب در این زمینه صحبت میکنیم.
مصالح ساختمانی در یک نگاه
مصالح ساختمانی که در ساخت ساختمان بهکار میروند بهصورت طبیعی، مصنوعی، خام و ترکیبی بوده اند. هر کدام بنا به ملاحظات مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. چوب، سیمان، آجر، بتن و فلز جزو رایج ترین مصالح ساختمانی هستند که از گذشته تا امروز در صنعت ساختمان به کار گرفته شدهاند .
این مصالح به دلیل مقاومت و ویژگیهای فیزیکی و همچنین قیمتهای مناسب همچنان جزو پرطرفدارترین مصالح ساختمانی بهشمار میروند. علاوه بر اینها، در دوران معاصر، مصالح ساختمانی نوین نیز به صنعت ساختمان معرفی شدند که هر کدام دارای مزایا و ویژگیهای منحصربهفردی اند و با توجه به مقاومت و کاراییشان در فرایند ساخت مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع مصالح ساختمانی بر اساس جنس
در مورد مصالح ساختمانی دستهبندیهای مختلفی وجود دارد که یکی از رایج ترین آنها دسته بندی براساس جنس است. مصالح ساختمانی براساس جنس به دو دسته مصالح ساده و مصالح مرکب تقسیمبندی میشوند.
مصالح ساده
مصالح ساده از یک ماده تشکیل شدهاند. این مصالح ممکن است طبیعی یا مصنوعی باشند. شن، آجر، سیمان، بلوک و … که در ساخت آنها یک ماده طبیعی یا مصنوعی به کار رفته، از مهمترین مصالح ساده هستند.
مصالح مرکب
برعکس مصالح ساده، در تولید مصالح مرکب از چند ماده استفاده میشود. این مصالح نیز ممکن است طبیعی یا مصنوعی باشند. انواع ملات، بتن، ایزوگام و … جزو مصالح مرکب به شمار میروند.
انواع مصالح ساختمانی براساس نحوه تولید
یکی دیگر از تقسیمبندیهای رایج در صنعت ساختمان، تقسیمبندی مصالح ساختمانی براساس شیوه تولید آنهاست، چراکه در صنعت ساختمان، هر کدام از مصالح به شیوه و روشی متفاوت تولید میشوند. با این حال، برای آشنایی بیشتر با این مصالح، آنها را به دو گروه مصالح پیشساخته و مصالح درجا تقسیمبندی میکنند.
مصالح ساختمانی پیشساخته
مصالح ساختمانی پیشساخته مصالحیاند که در کارخانه یا کارگاههای مختلف تولید شده و سپس به محل ساخت پروژه منتقل میشوند. پیچیدگی تولید، کاهش هزینههای کلی پروژه و کاهش زمان اجرای پروژه از مواردی است که باعث میشود این مصالح در فضایی غیر از فضای ساخت پروژه تولید شوند. علاوه بر این، با تولید این مصالح در کارگاهها و کارخانهها و در پی آن کم شدن ضایعات ساختوساز، کمک فراوانی به حفظ طبیعت و محیط زیست میشود.
دال بتنی پیشساخته، دیوارهای بتنی پیشساخته، پانلهای گچی پیشساخته، کاشی و سرامیک، انواع بلوک، آجر و … از جمله مصالحی هستند که در کارخانه تولید و سپس در اختیار سازندگان قرار میگیرند.
مصالح ساختمانی درجا
مصالح درجا همانطور که از نامشان برمیآید، به مصالحی گفته میشود که در محل اجرای پروژههای ساختوساز تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. انواع ملات، قیرگونی درجا، اسکلت ساختمان، چهارچوب درجا، بتن درجا و … از جمله مصالح ساختمانی درجا هستند.
چگونه مصالح ساختمانی بخریم؟
خریدن مصالح ساختمانی کاری تخصصی است و نیاز به تجربه دارد. بسیاری از مردم تصور میکنند با مراجعه به مصالحفروشی میتوانند بهتنهایی مصالح مورد نیاز خود را خریداری کنند. اینکه از کجا بخریم، چه زمانی بخریم، به چه میزان بخریم، چه چیزی بخریم و با چه قیمتی بخریم، از عمده مسائلیاند که هنگام خرید مصالح ساختمانی باید به آنها توجه کرد.
عدم دقت در این موضوعات هزینههای جبرانناپذیری روش دوش افراد میگذارد. بر این اساس، برای این کار نیاز به کمک گرفتن از متخصصان این حوزه است. در این زمینه، شما میتوانید از مشاوران شرکت خشت طلایی کمک بگیرید.
نحوه مشارکت در ساخت ساختمان
- Posted by
hosein
- 0 comments
نحوه مشارکت در ساخت ساختمان
با مشارکت در ساخت ساختمان خانه خود را نوساز کنید. گرچه این روزها بسیاری از املاک قدیمی تبدیل به ساختمانهای بلندمرتبه شدهاند اما هنوز هم هستند ملکهای قدیمیای که مالکان آنها دوست دارند آنها را بسازند و تبدیل به آپارتمانهای تازهساز و مدرن کنند. بسیاری از مالکان خانههای قدیمی، صرفا ملک خود را فروخته و آپارتمان میخرند. اما راه بهتر و اصولیتری نیز وجود دارد که در شهرهای بزرگ ایران بهویژه تهران تا به حال امتحان شده است. راهی به نام مشارکت در ساخت.
مشارکت در ساخت مناسب مالکانی است که خودشان سرمایه و توان اجرایی لازم برای ساخت آپارتمان را ندارند. در اینجاست که شرکتی مانند شرکت مهندسی خشت طلایی وارد کار شده و با ارائه مشاوره در پروژه ساخت ملک قدیمی مشارکت میکند. اما چگونه باید مشارکت کرد و اصولا مشارکت در ساخت ساختمان چه نکاتی در دل خود نهفته دارد؟ در این مطلب تلاش میکنیم به این پرسشها پاسخ دهیم.
مشارکت در ساخت ساختمان چیست؟
مشارکت یعنی پای دو طرف در میان است. در اینجا صاحب ملک با شرکت سازنده و سرمایهگذار بر سر موضوع ساخت یک بنای جدید به جای ملک قدیمی توافق میکند. آورده مالک، زمین یا ملک اوست و آورده شرکت سازنده سرمایه و اجرای پروژه. با این حال، بسیاری از مالکان فکر میکنند خودشان بهتنهایی میتوانند از پس ساخت بربیایند اما در عمل این فرایند پیچیدگیهای حقوقی، مهندسی و اجرایی بسیار زیادی دارد.
ساخت آپارتمان در یک ملک قدیمی نیاز به سرمایه زیاد بهویژه در کلانشهرها، تخصص مهندسی، آشنایی با فرایندهای دریافت مجوزها، آشنایی با بازار ساختوساز و توان اجرایی دارد؛ کاری که در توان شرکتهای مهندسی مانند شرکت مهندسی خشت طلایی است.
مشارکت در ساخت چه مزایایی برای مالکان دارد؟
مشارکت در ساخت ملکهای قدیمی، مزایای زیادی برای دو طرف دارد. اما در اینجا میخواهیم مزایای این کار را برای مالکان خانههای قدیمی بیان کنیم:
تبدیل ملکی سست به ملکی مستحکم
کشور ما زلزلهخیز است و بدیهی است که برای امنیت بیشتر باید خانههای مقاوم داشته باشیم. اکثر خانههای قدیمی استحکام کافی در برابر زلزله ندارند و از این جهت مالکان با مشارکت در ساخت میتوانند آپارتمانهایی مستحکم و مدرن داشته باشند.
افزایش سرمایه
مشارکت در ساخت و ساختن آپارتمانهای جدید سرمایه مالکان را افزایش داده و همچنین میتوانند از فروش یا اجاره واحدها درآمد داشته باشند.
فروش راحتتر و تبدیل سریع نقدینگی
ملکهای قدیمی در بازار ایران بهسادگی به فروش نمیروند در حالی که آپارتمانهای نوساز مشتریان زیادی دارند.
دسترسی به امکانات مدرن
خانههای قدیمی با تکنولوژی قدیمی ساخته شدهاند و بسیاری از آنها پس از چندین سال استفاده، دچار مشکلات زیرساختی فراوانی میشوند در صورتی که آپارتمانهای نوساز و مدرن چنین مشکلاتی ندارند.
چگونه قرارداد مشارکت ببندیم؟
پس از اینکه مالک زمین یا ملک قدیمی شرکت یا فرد مورد نظر برای مشارکت را انتخاب کرد، باید قرارداد مشارکت بین آنها منعقد شود. این قرارداد باید بهگونهای شفاف و دقیق تنظیم شود تا طرفین در طول فرایند ساخت و پس از اخذ پایان کار دچار مشکل نشوند. در این قرارداد یا توافقنامه دو طرف تعهدات مشخصی دارند:
تعهدات مالک در ساخت ساختمان
تعهدات مالک معمولا در قرارداد مشخص است. او زمین خود را در اختیار سازنده قرار میدهد. البته نباید فراموش کرد که سازنده با همکاری مجری و استفاده از کارشناسان این حوزه باید روی ملک خود ارزشگذاری کند تا میزان ریالی مشارکت او در پروژه بهطور دقیق مشخص شود.
تعهدات سازنده یا مجری در ساخت ساختمان
تعهدات سازنده معمولا با توجه به ویژگیهای پروژه متفاوت است اما بهطور کلی تعهدات سازنده را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- پرداخت هزینههای ساخت
- پرداخت هزینههای اداری
- پرداخت هزینههای سکونت مالک: معمولا مالکان در ملک قدیمی خود ساکناند. سازنده موظف است در طول ساخت، هزینههای اجاره و سکونت مالک را بپردازد.
نکته: علاوه بر موارد بالا، در قوانین مشارکت در ساخت تعهدات دیگری نیز برای سازنده برشمرده میشود مانند الزام به تحویل ملک در زمان مقرر، رعایت اصول استاندارد ساخت، رعایت کیفیت مذکور در قرارداد در حین عملیات ساخت، ارائه گزارشی از عملکرد خود به مالک در دورههای زمانی مقرر، اخذ پایان کار و پرداخت جرائم به شهرداری و غیره.
میزان مشارکت هر طرف قرارداد چگونه تعیین میشود؟
به درصد مشارکت هر طرف قرارداد، سهمالشرکه گفته میشود که حتما باید در قرارداد ذکر شود. برای تعیین سهمالشرکه ابتدا باید آوردههای هر طرف قرارداد بهطور دقیق مشخص شده و سپس عدد بهدستآمده بر ارزش کل پروژه (ارزش کل سرمایهگذاری) تقسیم شود. در مورد مالک، باید ارزش هر متر مربع از ملک او در منطقه قرارگیری بنا یا زمین تعیین شود. این عدد معادل سهمالشرکه مالک است. در مورد سازنده، باید تمامی هزینههایی که او در فرایند ساخت انجام خواهد داد شامل هزینههای ساخت، هزینههای اداری، هزینه سکونت مالک و … محاسبه شده و بهعنوان سهمالشرکه سازنده یا مجری تعیین شود.
جمع این مبالغ (آورده مالک و سازنده) ارزش کل پروژه یا ارزش کل سرمایهگذاری را مشخص میکند. با تقسیم آورده هر کدام از طرفین بر ارزش کل پروژه درصد سهمالشرکه طرفین قرارداد مشخص میشود. در نتیجه، پس از پایان ساخت، هر کدام از طرفین به اندازه سهمالشرکه صاحب آپارتمان میشوند. برای مثال اگر مالک 60 درصد و سازنده 40 سهم الشرکه داشته باشد و نتیجه نهایی یک آپارتمان 20 واحدی باشد، 12 واحد سهم مالک و 8 واحد سهم سازنده خواهد شد.
نکته: اصطلاح دیگری که در قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان مطرح میشود قدرالسهم است. این اصطلاح زمانی مطرح میشود که مالک زمین یا ملک قدیمی بیش از یک نفر باشد. در این حالت، سهمالشرکه هر کدام از مالکان و سازنده تعیین شده و مانند فرمول بالا سهم هر کدام تعیین میشود. قدرالسهم مشارکت در ساخت مبلغی ازپیشتعیینشده است که با توجه به میزان سهم از متراژ زمین مشخص میشود و نیازی به نوشتن و قید کردن در قرارداد ندارد.
مدت زمان قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان چگونه تعیین میشود؟
فرمول ثابتی برای تعیین مدت زمان قرارداد وجود ندارد. این زمان معمولا با گفتوگوی طرفین و عرف بازار تعیین میشود. طبیعی است که در قرارداد بندی بهعنوان جریمه دیرکرد سازنده تعیین میشود.
برسی صلاحیت سازنده دراجرای پروژه
یکی از مهمترین موضوعات برای مالکان، اطمینان از صلاحیت فنی، مهندسی، مالی و اجرایی سازنده است. این کار از دو روش زیر قابل انجام است:
- دریافت مدارکی که نشاندهنده حسن شهرت و توانمندیهای سازنده باشد.
بسیاری از سازندهها شرکتهای بزرگ و خوشنامی مانند خشت طلایی هستند. با بررسی این شرکتها، رجوع به رسانههای آنها، بررسی پروژههای انجامشده و … بهسادگی میتوان صلاحیت آنها را بررسی کرد.
چگونه سند ساختمان را منتقل کنیم؟
چگونگی انتقال سند روشهای مختلفی دارد که با توافق طرفین انجام میشود. اما سه روش فراگیر در این زمینه وجود دارد:
- در روش اول مالک با سازنده توافق میکند که در ازای پرداخت چک تضمین براساس آورده سازنده، انتقال سند را پس از اتمام کار انجام دهد.
- در روش دوم براساس توافق طرفین، سند ابتدا به سازنده منتقل شده و در ازای چک تضمین از طرف سازنده به مالک سپرده شود.
- در روش سوم مالک متعهد میشود قدرالسهم انتقالی خود را به سازنده بر مبنای پیشرفت کار انجام دهد، به این صورت که یک دانگ از سه دانگ سهم سازنده را بعد از سقف پنجم، دانگ دوم را بعد از اتمام نازککاری و دانگ سوم را پس از پایان کار به نام میکنند که برای هریک از این مراحل چک تضمینی از سوی مالک نزد سازنده سپرده میشود. حالت سوم متعارفتر و رایجتر است.
در صورت بروز اختلاف چگونه عمل کنیم؟
در صورت بروز مشکلات احتمالی در طول کار، بهتر است یک نفر بهعنوان داور در قرارداد ذکر شده و حدود اختیارات و مسئولیتهای او مشخص شود. توجه داشته باشید که نقش داور یا حکم در قرارداد مشارکت در ساخت یا هر قرارداد دیگری، نقشی مشابه نقش قاضی دادگاه است، نه صرفا میانجیگری و ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا.
مراحل صدور پروانه ساختمان
- Posted by
hosein
- 0 comments
پروانه ساختمان جوازی است که برای تخریب و نوسازی ساختمان میبایست از شهرداری دریافت شود. در این مقاله قصد داریم مراحل صدور پروانه ساختمان را به صورت کامل شرح دهیم…
مراحل صدور پروانه ساختمان چگونه انجام میشود؟
پروانه ساختمانی یا همان جواز ساختمانی، در واقع جواز تحریب و نوسازی است. شما زمانی به این پروانه نیاز دارید که قصد تخریب و نوسازی خانه خود را دارید و باید آن را از شهرداری دریافت کنید. دریافت پروانه ساختمان نیازمند طی کردن مراحل مختلفی است که در این مطلب درباره این مراحل و نکات مربوط به آن صحبت میکنیم.
پروانه ساختمانی چیست؟
پروانه ساختمان یک سند یا جواز معتبر است که شهرداری آن را صادر کرده و در اختیار مالک یا نماینده او قرار میدهد. این سند در واقع مجوزی است برای شروع فرایند هر نوع ساخت و احداث. در این سند اطلاعات مختلفی وجود دارد شامل:
- مساحت زیربنا
- تعداد طبقات
- نوع اسکلت ساختمان
- مشخصات متقاضی صدور پروانه
- شماره پلاک ثبتی ملک
- نام مهندسان ناظر
- تاریخ صدور پروانه
- کروکی زمین
- مهلت شروع عملیات و مدت زمان اعتبار پروانه
چرا باید پروانه ساختمان دریافت کنیم؟
فرایند پروانه یا جواز ساختمان در واقع فرایندی است که در آن مراجع مختلف از رعایت استانداردها براساس مشخصات فنی و اصول شهرسازی مطابق با آییننامهها و ضوابط طرح جامع شهری در ساختوساز فرد متقاصی اطمینان حاصل پیدا میکنند. در حقیقت، صدور این جواز یعنی متقاصی تمامی استانداردها در حوزههای مختلف را رعایت کرده و میتواند براساس چارچوبها و دستورالعملهای ساخت، فرایند ساختوساز را آغاز کند. همچنین استفاده از تسهیلات بانکی، بیمه شدن ساختمان و افراد مشغول کار در ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و استفاده از تجارب فنی و مهندسی در ساخت بنا از دیگر دلایل اخذ جواز ساختمان بهشمار میآیند.
صدور پروانه ساختمان چه مراحلی دارد؟
صدور پروانه ساختمان در مراحل مختلفی انجام میشود که ما آن را در 6 مرحله خلاصه کردهایم. طبیعی است که برای انجام این مراحل باید با شرکتهای حرفهای این حوزه همکاری کنید تا آنها بتوانند در سریعترین زمان ممکن این جواز را برای شما دریافت کنند. بخشی از شرکت مهندسی خشت طلایی در زمینه مشاوره امور ساختمانی فعالیت میکند و مشاوران علاوه بر ارائه مشاوره در زمینههای مختلف، مراحل صدور پروانه ساخت را برای شما انجام میدهند.
مراحل صدور پروانه ساختمان :
1.تشکیل پرونده
اولین کار مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک نزدیک به محل ساخت پروژه است. مالک یا وکیل او باید مدارک مورد نیاز را به دفتر خدمات الکترونیک ارائه کرده و درخواست دریافت پروانه تخریب و نوسازی خود را ثبت کند. برای تسریع در امور باید مدارکتان را بهصورت کامل تحویل دهید. این مدارک شامل اصل و کپی مدرک مالکیت (سند مالکیت ششدانگ، برگه قرارداد واگذاری شهری، ارجاعنامه سازمان اوقاف، مقاولهنامه اداره املاک و مستغلات شهرداری تهران و بنچاق)، اصل و کپی شناسنامه مالک یا مالکان، اصل و کپی فیش نوسازی سال جاری، اصل و کپی صورتمجلس تفکیکی برای املاکی که دارای سند آپارتمانیاند، اصل و کپی گواهی انحصار وراثت در صورت فوت مالک، اصل گواهی 6 و 8 قانون زمین شهری، نقشه Gis، اصل و کپی وکالتنامه و شناسنامه وکیل در صورت دادن وکالت به فرد دیگر و فیشهای برق، آب، گاز و تلفن. برای مشورت درباره فرایند کامل کردن مدارک خود میتوانید با ما تماس بگیرید.
بعد از تشکیل پرونده، درخواست بازدید از ملک را در دفتر خدمات ثبت میکنید. با ثبت درخواست، مامور شهرداری به محل پروژه شما برای بازدید مراجعه میکند. در بازدید مواردی مانند ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود و موقعیت مجاوران در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا تعیین و گزارش میشود.تشکلیل پرونده نیز جزئی از مراحل صدور پروانه ساختمان است
2. دستور نقشه
پس از بازدید و بررسی زمین توسط شهرداری، دستور نقشه برای مالک ارسال می شود. در دستور نقشه، اطلاعاتی مانند اصلاحی شهرداری و تعداد طبقات و مساحت هر طبقه اعلام می شود. در این اطلاعات بر اساس نوع پهنه، عرض گذر و برخی اطلاعات زمین محاسبه می شود که مالک باید آن ها را به مهندس معمار ارجاع دهد.
3. طراحی نقشه
در این مرحله، تیم معماری با دریافت دستور نقشه، طراحی نقشههای معماری را براساس دستورالعملهای شهرداری و آتشنشانی انجام میدهد. این مرحله باید در هماهنگی کامل با مهندس سازه پیش رفته تا نقشه معماری نهایی از هر نظر کامل و مناسب باشد. تیم معماری ما در دفتر مهندسی خشت طلایی آمادگی لازم برای طراحی نقشههای ساختمانی شما را دارد.
پس از نهایی شدن نقشههای معماری، باید آنها را دوباره به دفتر خدمات الکترونیک ارسال کنید. در اینجا ممکن است اصلاحاتی در نقشهها اعلام شود. تیم معماری موظف است این اصلاحات را روی نقشهها اعمال کرده تا در نهایت، نقشههای معماری تایید شوند. پس از نهایی شدن نقشههای معماری، نقشههای سازه، مکانیک و برق که براساس همان نقشه معماری و توسط مهندسان طراح در رشتههای مذکور انجام می شود باید نهایی شوند.
4. پرداخت عوارض
پس از نهایی شدن نقشههای معماری، اکنون باید عوارض تخریب و نوسازی را پرداخت کنید. عوارض تخریب و نوسازی براساس منطقه قرارگیری پروژه، میزان تراکم، تعداد طبقات و متراژ تعیین شده و باید به اداره درآمد مالیات پرداخت شود.
5. تهیه مدارک پیشنویس
با پرداخت عوارض و دریافت تاییدیه پرداخت، نوبت به مرحله تهیه مدارک پیشنویس میرسد. برای تهیه مدارک پیشنویس باید به دفتر خدمات مراجعه کرده و فرم درخواست تعیین ناظر را پر کنید. پس از معرفی ناظر از سوی دفتر خدمات، باید با او قرارداد امضا کنید و قرارداد و مدارک پیشنویس را به دفتر خدمات تحویل دهید.
مدارک پیشنویس شامل موارد زیر میشود:
- برگه سبز برگ مهرشده ۴ رشته شامل سازه، معماری، برق و مکانیک.
- برگ سبز (سهمیه) ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر.
- برگه تعهد رعایت اصلاحیه و تاییدیه نما.
- فایلهای نقشه سازه، برق و مکانیک.
- چکلیستهای مبحث 6 و 19 بارگذاری و زلزله.
- برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تاییدیه خاک.
6. چاپ پروانه
پس از تایید نقشههای چهار رشته فرایند اخذ تاییدیههای دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف، رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و در نهایت تاییدیه شهردار بهصورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ میشود.
مدت زمان اعتبار پروانه ساخت چقدر است؟
مدت زمان دقیقی نمیتوان برای پروانههای ساختمانی اعلام کرد چراکه این موضوع در شهرها و مناطق مختلف متفاوت است. با این حال، عموما مهلت شروع عملیات ساخت از تاریخ صدور پروانه بین یک تا 2 سال است و در استان تهران، مهلت اتمام پروژه 42 ماه است. اگر این مهلتها رعایت نشود، باید دوباره هزینهای بابت تمدید اعتبار پروانه پرداخت شود.
هزینه صدور پروانه ساختمانی چقدر است؟
هزینه صدور پروانه در هر شهر یا استانی متفاوت است و توسط شهرداری محاسبه میشود. اما مبلغ قابل پرداخت به سازمان نظام مهندسی و مهندسین طراح، ناظر و مجری براساس تعرفه سازمان نظام مهندسی محاسبه میشود که تقریبا در کشور یکسان است.
مراکز اخذ مجوز احداث ساختمان
- همیار شهرداری
- دهیاری
- مراکز خدمات الکترونیک شهر
موارد ذکر شده در پروانه ساختمان
- مساحت زیر بنا
- تعداد طبقات
- نوع اسکلت ساختمان
- مشخصات متقاضی صدور پروانه
- شماره پلاک ثبتی ملک
- نام مهندسین ناظر
- تاریخ صدور پروانه
- کروکی زمین
پایان کار ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد
پایان کار ساختمان در واقع مدرکی است که بعد از به پایان رسیدن فرایند ساخت و ساز با توجه به شناسنامه فنی ملک، صادر می شود.
بعد از صدور پایان کار ساختمان، مشخص می شود که این ملک از نظر مسکن و شهرسازی، شهرداری و دیگر ارگان های مربوطه کاملاً قانونی ساخته شده و تمامی اصول مورد نیاز را رعایت کرده است.
هزینه صدور پروانه ساخت مسکونی
ضریب*(مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تامین شده*۲۰) * قیمت منطقه ای
مساحت ناخالص زیربنا: مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان
ضریب: متناسب با متراژ بنا طبق زیر محاسبه می شود.
ضریب سطح زیر بنا
۵% تا ۶۰ متر مربع
۱۰% تا ۱۰۰متر مربع
۱۸% تا ۱۵۰متر مربع
۳۰% تا ۲۰۰ متر مربع
۴۵% تا ۳۰۰ متر مربع
۶۵% تا ۴۰۰ متر مربع
۹۰% تا ۵۰۰ متر مربع
۱۲۰% تا ۶۰۰ متر مربع به بالا
هزینه صدور پروانه ساخت مجتمع مسکونی
ضریب * قیمت منطقه ای* ( مساحت کل زیر بنا * زیربنای مورد تقاضا/تعداد کل واحدهای مسکونی * ۱۰۰ )
ضریب زیربنای مورد تقاضا
۱۵% تا ۲۰۰ متر مربع
۲۰% تا۴۰۰ متر مربع
۲۵% تا ۶۰۰ متر مربع
۳۰% بیش از ۶۰۰ متر مربع
قوانین و مقررات صدور پروانه ساختمان
- قانون زمین شهری و آیین نامه اجرایی آن
- قانون تملک آپارتمان ها
- قانون اصلاح ثبت اسناد (مواد 147 و 148)
- قانون حفظ باغات و اراضی کشاورزی
- قانون نحوه تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری
- قانون توزیع عادلانه آب
- قانون تشکیل شورای آموزش و پرورش
- مقررات استفاده از اراضی طرح جامع
الف. اراضی محدود 5 ساله خدماتی
ب. اراضی داخل محدوده 25 ساله خدماتی
ج. اراضی واقع در حریم شهر - قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و کمیسیون ماده 5
- قانون منع فروش املاک فاقد کاربری و یا کاربری غیر مسکونی برای امر مسکن و تعاونی های مسکن
- قوانین بودجه سال های مختلف
- آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری
- آراء قطعی شعب دیوان عدالت اداری
- مصوبات شورای اسلامی شهر تهران
- مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران
مصوبات کمسیون ماده 5
اخذ جواز ساختمانی خود را به ما بسپارید
در پایان باید بگوییم که تمامی مراحل بالا توسط شرکت مهندسی خشت طلایی قابل انجام است و کافی است با تیم مشاوره ما تماس بگیرید.
پروانه ساخت چیست؟
پروانه ساختمان یک سند یا جواز معتبر است که شهرداری آن را صادر کرده و در اختیار مالک یا نماینده او قرار میدهد. این سند در واقع مجوزی است برای شروع فرایند هر نوع ساخت و احداث.
چرا اخذ پروانه ساختمان مهم است؟
فرایند پروانه یا جواز ساختمان در واقع فرایندی است که در آن مراجع مختلف از رعایت استانداردها براساس مشخصات فنی و اصول شهرسازی مطابق با آییننامهها و ضوابط طرح جامع شهری در ساختوساز فرد متقاصی اطمینان حاصل پیدا میکنند. در حقیقت، صدور این جواز یعنی متقاصی تمامی استانداردها در حوزههای مختلف را رعایت کرده و میتواند براساس چارچوبها و دستورالعملهای ساخت، فرایند ساختوساز را آغاز کند. همچنین استفاده از تسهیلات بانکی، بیمه شدن ساختمان و افراد مشغول کار در ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و استفاده از تجارب فنی و مهندسی در ساخت بنا از دیگر دلایل اخذ جواز ساختمان بهشمار میآیند.
صدور پروانه ساختمان چه مراحی دارد؟
صدور پروانه ساختمان دارای مراحلی از جمله تشکیل پرونده، دستور نقشه، طراحی نقشه، پرداخت عوارض، تهیه مدارک پیش نویس و چاپ پروانه می باشد.
هزینه صدور پروانه ساخت چقدر است؟
هزینه صدور پروانه در هر شهر یا استانی متفاوت است و توسط شهرداری محاسبه میشود. اما مبلغ قابل پرداخت به سازمان نظام مهندسی و مهندسین طراح، ناظر و مجری براساس تعرفه سازمان نظام مهندسی محاسبه میشود که تقریبا در کشور یکسان است.
آشنایی با آیین نامه و قوانین تخریب ساختمان
- Posted by
پشتیبانی
- 0 comments
تخریب ساختمان ها و ساختن بناهای جدید به جای آن ها امری است که سابقۀ بسیاری دارد. در این زمینه آشنایی همۀ افراد تیم پروژه های عمرانی با آیین نامه و قوانین تخریب ساختمان ضروری است. در ادامه به بخشی از مفاد این آیین نامه اشاره خواهد شد.
آیین نامه و قوانین تخریب ساختمان چیست؟
در بسیاری از مراحل آغازین ساخت و ساز پروژه های عمرانی، گام اول تخریب ساختمان است که حساسیت زیادی دارد. با افزایش تعداد ساختمان های مرتفع در داخل شهرها، در هنگام تخریب آن ها نیز باید دقت بیشتری به خرج داد. موارد ایمنی ضروری در این زمینه را معمولاً می توان با مطالعۀ آیین نامه و قوانین تخریب ساختمان ها به دست آورد. در ادامۀ این مقاله با مهم ترین بندهای آن آشنا خواهیم شد.
بندهای مربوط به آیین نامه و قوانین تخریب ساختمان
مفاد قوانین تخریب ساختمان در آیین نامه های مربوطه به دو بخش کلی تقسیم می شود:
- مقدمات تخریب ساختمان
- اصول تخریب ساختمان
در ادامه به مواد قانونی مندرج در ذیل هر بخش در آیین نامه تخریب ساختمان خواهیم پرداخت.
1.قوانین مقدمات تخریب ساختمان
ماده 192: قبل از آغاز فرایند تخریب، باید همۀ بخش های ساختمان مورد نظر بررسی شود و در صورتی که مشکلاتی نظیر احتمال ریزش وجود داشت، از نصب سپر و شمع و… استفاده شود.
ماده 193: طبق این بند از آیین نامه باید قبل از آغاز تخریب آب و برق و گاز و… به طور کامل قطع شده و آغاز تخریب به سازمان های ذی ربط اطلاع داده شود.
ماده 194: به منظور آگاه کردن و ایمن سازی دیگران باید علائم هشدار دهنده و استاندارد برای تخریب ساختمان نصب شود.
2.اصول تخریب ساختمان
ماده 198: طبق این بند از آیین نامه اگر قرار باشد عملیات تخریب به روش سنتی انجام بشود، باید از بالاترین بخش های بنا آغاز شده باشد. از روش های نوین تخریب (مثل استفاده از مواد منفجره در فونداسیون یا کشیدن به کمک کابل) نیز باید با رعایت تمام اصول ایمنی استفاده کرد.
ماده 199: اگر قرار است ساختمان با روش کشش تخریب شود، طبق این بند در حین فرایند باید از تجهیزات استاندارد استفاده شود و کلیۀ تیم اجرایی و کارگران فاصلۀ ایمنی با ساختمان را رعایت کنند.